17. novembra, na výročie Nežnej revolúcie, sa bude konať v Bratislave veľký protest
10 | 11 | 2020 I Petra Demková

Sociálnymi sieťami sa nesie výzva, aby sa ľudia zúčastnili protestu proti vláde Igora Matoviča. Čas a miesto konania je Hodžovo námestie – pred prezidentským palácom, dňa 17. novembra, o 16 h. Má to byť protest apolitický, ale aj napriek tomu svoju účasť avizujú rôzni politici naprieč celým spektrom. Vieme o troch rôznych organizátoroch akcií. 


Vyzerá to tak, že veľa ľudí sa chystá v utorok okolo 16 h, samozrejme samostatne a neorganizovane, poprechádzať sa po okolí prezidentského paláca. Niet sa čomu diviť, centrum Bratislavy je pekné a 17. november je voľným dňom...

Skupina okolo bývalého poslanca NRSR, Petra Marčeka má od augusta na 17. november ohlásenú akciu na Hodžovom námestí. Pre Hlavný denník sa P. Marček vyjadril, že skutočne protest plánuje, avšak zdôraznil, že v prípade predĺženia núdzového stavu, bude nútený na magistráte mesta Bratislavy, svoju rezerváciu zrušiť. To však nemení nič na veci, ako sa vyjadril, že osobne sa aj tak pôjde so zopár priateľmi prejsť k prezidentskému palácu, „chcem si pripomenúť deň boja za slobodu a demokraciu aspoň prechádzkou“, povedal. Vyzýva aj ostatných občanov, aby na rovnaký účel tento pekný deň využili, nezabudli si trikolóru a zobrali so sebou aj sviečky, ktoré sa zapália. Samostatne a nie po hlúčikoch väčších ako 6 ľudí.

Peter Marček má vedomosť o tom, že pripojiť sa chystajú osobnosti ako Tibor E. Rostas, Roman Michelko, Jalal Sulejman, Ján Čarnogurský, ale údajne aj Andrej Danko a je možné, že príde aj Vladimír Mečiar.

Vlastnú prechádzku okolo prezidentského paláca 17. novembra o 16h už avizoval z politikov aj Ľuboš Blaha, Tomáš Taraba, Milan Mazurek a Milan Uhrík.

"Matovič si robí zo Slovenska pokusné laboratórium", tvrdí Pellegrini
Matovič nesmie kriviť zákony a rozdeľovať spoločnosť Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Druhou iniciatívou, ktorá ohlasuje protesty, avšak nie len na 17. november ale na tri dni, od 15. do 17. novembra, je iniciatíva Skutočná revolúcia. Utorkový protest má zhodné miesto aj čas konania, ako protest P. Marčeka, teda Hodžovo nám. (prezidentský palác) o 16 h. Súčasťou tejto iniciatívy je vraj aj spevák a neúspešný politik Martin Jakubec.

Svoje vlastné podujatie organizujú aj Ultras Slovana. Ich iniciatíva sa volá Slovensko proti totalitným nariadeniam - Za slobodné Slovensko. O 15 h sa stretávajú na Hlavnej stanici v Bratislave a odtiaľ sa podľa predbežných informácií presunú bližšie do centra mesta.

Od 12 hodiny sa má konať na nám. SNP aj zber podpisov - klientov na skupinovú žalobu v súvislosti s opatreniami vlády proti korone.

Súboj Matoviča a Fica naberá na obrátkach. „Pre túto vládu sú všetci ľudia len múdrosráči!“ šokoval Fico
Slovné ataky medzi súčasným premiérom Matovičom a jeho predchodcom vo funkcii Robertom Ficom sú už dlhoročné a obaja „kohúti“ si nič nedarujú ani v týchto dňoch. Informuje portál 1.pluska.sk. Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.