Súboj Matoviča a Fica naberá na obrátkach. „Pre túto vládu sú všetci ľudia len múdrosráči!“ šokoval Fico
10 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Slovné ataky medzi súčasným premiérom Matovičom a jeho predchodcom vo funkcii Robertom Ficom sú už dlhoročné a obaja „kohúti“ si nič nedarujú ani v týchto dňoch. Informuje portál 1.pluska.sk.


Premiér Matovič si v relácii na rádiu Expres poriadne podal nielen Roberta Fica, ale nič nedaroval ani jeho dlhoročnému straníckemu súputníkovi a exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi a tiež celej strane Smer-SD. A to sa pôvodne ku kauze Očistec ani nechcel vyjadrovať, informuje portál 1.pluska.sk.
Spochybňovať kroky orgánov činných v trestnom konaní nechce

Igor Matovič vedie otvorenú vojnu s expremiérom Robertom Ficom a jeho stranou Smer-SD už rovných 10 rokov. Čo sa týka strany, ktorá bola pri moci 12 rokov, nikdy si nebral servítku pred ústa a inak to nebolo ani v posledných minútach. Aj preto bolo prekvapením, keď sa v relácii Rádia Expres Igor Matovič vyjadril, že akciu Očistec z minulého týždňa nechcel komunikovať.

"Registrujete ma asi dlhé roky, že ja sa vyjadrím k hocičomu, ale teraz som ticho, lebo si myslím, že patrí sa predsedovi vlády v takejto situácii nespochybňovať postup orgánov činných v trestnom konaní," povedal zmierlivo súčasný premiér k zásahu NAKA na bývalé policajné špičky a v neposlednom rade aj ich poslanie do väzby. Stačilo však len pár všetečných otázok a premiéra na margo Smeru-SD opäť „chytila slina“!

Fico je podľa Matoviča zlodej, čo rozkradol pol republiky
Robert Fico tvrdí, že nikdy nebol podozrivý zo žiadnej ekonomickej trestnej činnosti, premiér sa mu vysmieva. Čítať ďalej
18 | 08 | 2020 | Peter Haluza

Matovič je podľa Fica duševne poblúdený a vydiera občanov

Prirodzene, reakcia z druhej strany na seba nenechala dlho čakať a Robert Fico, tak ako to zvykne robiť už dlhší čas, mu cez video „odkázal“ svoje. Podľa Fica nikdy nebola na Slovensku taká atmosféra, aby sa nebral do úvahy aj iný názor. „Ak má iný názor, ako odborník zo Stanfordu, tak je Kotlebovec, ak sa proti vláde ozvú lekári, tak sú bludári a idioti a všetci ľudia sú pre túto vládu len múdrosráči,“ šokuje na videu expremiér svojím slovníkom. Fico tiež vysvetľuje, že nikdy doteraz nebola téma zdravia, respektíve ako teraz koronavírus, tak zneužitá na masové porušovanie ústavy, ľudských práv a tiež na kradnutie pri nákupe testov.

Fico zdôraznil, že sa nechce venovať Matovičovi, ktorého považuje za „duševne poblúdeného“, na čo upozorňoval aj pre parlamentnými voľbami, ale žiada sa mu po sobote zakričať, že „Cisár je nahý!“. Navyše, podľa neho, sa národ po víkendovom znásilnenom testovaní vlastne nedozvedel nič, pretože zlé a nepresné testy síce dali nejaké čísla, ale tie nadávajú žiadny zmysel. „Jediné, čo testovanie dokázalo je, že vláda môže dovydierať svojich vlastných občanov do úplnej krajnosti,“ nechal sa počuť Robert Fico.

Robert Fico: Matovič je ako potkan! Ten ho nazval bastardom a pozýva do ringu
Prestrelka medzi expremiérom Ficom a premiérom Matovičom naberá na obrátkach. To, čo si vykričali teraz tu už nebolo dávno. Zachytil do aj portál 1.pluska.sk. Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Terajšia vláda nás podľa Fica vedie do bezprávia a chaosu

Smer-SD podľa neho ľudí od testovania neodhováral, aj keď ho považoval za nezmyselné. „Testovanie poslúžilo len na to, aby poslúžilo na prekrytie nákupu 10 miliónov testov firmou blízkou Matovičovi a Sulíkovi, na ktorej sa zarobilo desať miliónov,“ vyratúva zisk trnavskej firmy Fico, podľa ktorého bola porušená ústava aj vtedy, keď sa bez súhlasu prezidentky povolala armáda, či bez súhlasu Národnej rady k nám prišli vojaci z Rakúska. „Zneužili mestá a obce, ktoré sa obávali, že ich v prípade neuposlúchnutia môžu potrestať cez fondy a dotácie. Zneužívajú ľudí, ktorí musia ukázať modrý papierik všade, kde len prídu,“ vyčítal Matovičovej vláde Fico, podľa ktorej ide vláda proti občanom až na doraz.

Predseda Smeru-SD sa obracia na ľudí z odborných tímov, ale aj na mestá a obce, aby sa už nenechali vydierať. On a jeho strana podajú návrh na odvolanie premiéra a jeho vlády za všetky hrubé prešľapy voči ústave a ľuďom. Diví sa tiež tomu, prečo stoja médiá na strane vlády. V závere apeluje na všetkých, aby neboli ticho a nahlas hovorili, čo sa v tejto krajine deje, lebo iba tak môžu zastaviť ľudí, ako je Matovič a spol. pred tým, kam ťahajú Slovensko. „Do bezprávia, chaosu a prekračovania hraníc elementárnej slušnosti,“ zakončil Fico a zároveň vyzval ľudí, aby sa pridali k nim.

Matovič a Fico emočne nezvládajú svoju politickú situáciu, tvrdí politológ
Podľa politológa Jozefa Lenča sa začnú v boji o vedenie strany Smer formovať súperiace tábory. Ťažké obdobie však čaká aj premiéra Igora Matoviča, ktorý sa podľa politológa, v kontexte sľubov o politickej zmene, správa neštandardne a situáciu... Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok