Konšpirátori na COVID-19 pred parlamentom pálili rúška a kričali, že je to šoubiznis
03 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Hoci koronavírus šarapatí vo svete už takmer rok, a život stál už veľa ľudí, mnohí mu stále nepripisujú žiadnu vážnosť. Jeho konšpirátori dali o sebe vedieť pred parlamentom.


Vynaliezavosť konšpirátorov akoby nepoznala hranice, čo sa potvrdzuje i počas  pandémie COVID-19, ktorá Slovákov trápi už viac ako sedem mesiacov. Istá časť konšpirátorov dala o sebe vedieť aj počas plošného testovania, keď sa pred parlamentom rozhodla páliť rúška, informuje portál Topky.sk.
COVID nie je živý vírus

V nedeľu sa stretla pre naším parlamentom skupina ľudí, ktorí si hovoria Občiansky Tribunál. Zaujať chceli tým, že spálili rúška. „Sme tu preto, aby sme demonštratívne pálili rúška ako symbol neslobody. COVID nie je živý vírus, nemôžme sa nakaziť COVIDOM. Nie som lekár, ale z informácií, ktoré sú dostupné na sociálnych sieťach je jasné, že je to biznis, je to šoubiznis,“ povedal Jozef, jeden z hlavných predstaviteľov tohto zoskupenia.

Medzitým skupina vytiahne niekoľko jednorazových rúšok a pokúša sa ich zapáliť. „Rúška dole, hlavy hore,“ ozýva sa popritom na nahrávke ženský hlas. Prirodzene, nechýba niekoľko slovenských vlajok a pokriky ako „Rúška sú otroctvo“, „Teror“ či „My sme občania moci“.

Sú rúška úplne zbytočné? Prečo sa lekárske časopisy boja zverejniť dánsku štúdiu?
Chránia masky pred čínskym koronavírusom a znižujú jeho šírenie - alebo sú, ako tvrdia ich kritici, iba politikou prázdnych gest? Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Diana Zaťková

Pokriky aj na policajtov

Vykrikujúca skupina neušla ani pozornosti polície. Dvaja policajti si od nej vyslúžili spŕšku urážok a nadávok.„Vy ste psy, k nohe, do búdy,“ kričali na nich, a tak muži zákona niekoľkých z nich zadržala. Proti čomu Občiansky Tribunál vlastne protestoval nie je celkom jasné, pretože okrem nosenia rúšok

skupina spomínala aj právo na nosenie zbrane, gardistov, partizánov a množstvo ďalšieho. Táto skupina ľudí je známa aj tým, že protestovala keď zobrali do väzby Adriánu M., ktorá si hovorí Sheila. Tá, na rozdiel od nich, si zavarila už niekoľkokrát, a to keď pálila a močila na Korán alebo keď sa vo videu vyhrážala prezidentke Zuzane Čaputovej, píšu v závere Topky.sk.

„Rúška môžu spôsobiť nedostatok kyslíka, čo zas môže trvale poškodiť mozog, hlavne u detí“
Nosenie rúšok nariadili naši epidemiologici aj pre najmenšie deti. Ako vysvetľuje nemecká lekárka, nie je to pre ne práve to najvhodnejšie a môže to byť rizikové. Čítať ďalej
16 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.