„Robia z ľudí bláznov“, tvrdí o korone v Rusku vplyvná moderátorka
01 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Jekaterina Andreevová upozornila, že podľa štatistík v Rusku a USA je celková úmrtnosť pred a počas pandémie prakticky rovnaká.Uviedol portál Lenta.ru.


Známa moderátorka prvého programu Ruskej televízie Jekaterina Andreevová zverejnila kritický komentár k príspevku pod postom podnikateľa Jana Janovského na Instagrame. Spochybnila v ňom nebezpečenstvo hrozby koronavírusu a situáciu v Rusku opísala slovami „primitívne si robia z ľudí bláznov“.


V nahrávke Janovský poukázal na to, že keď sa zúčastnil predstavenia vo Veľkom divadle, celú dobu si nezložil rúško. Všimol si ale, že takmer všetci diváci sedeli bez neho. Pripomenul, že myslel na ľudí okolo seba a snažil sa ich chrániť. Andreevová však zverejnila v komentári iný názor.


„Premýšľam o tých nočných morách, ktoré sú sprievodným javom tohto vírusu. Štatistiky pritom ukazujú, že úmrtnosť je veľmi nízka. Na celom svete sa vôbec nezvýšila, ba dokonca sa znížila,“ uviedla.


Svetom otriasajú protesty, má to však nejaký zmysel? (Simon Jenkins)
Komentár Simona Jenkinsa (The Guardian) Čítať ďalej
01 | 11 | 2020

Ako príklad poukázala na štatistiky v Rusku a USA. Podľa nich je úmrtnosť pred a počas pandémie vlastne rovnaká. „Nemám rada, keď ľudí takto primitívne klamú,“ dodala Andreevová, ktorá bola v divadle tiež bez rúška.


Vysvetlila, že to robí preto, lebo neustále nosenie rúška môže spôsobiť emfyzém pľúc. Teda ich rozdutie a nevratné poškodenie kvôli úbytku pľúcneho tkaniva spôsobeného nedostatkom kyslíka. „A to je horšie ako covid,“ zdôraznila moderátorka.


Doktorka lekárskych vied Elena Malyševová potvrdila, že v dôsledku paniky vyvolanej koronavírusom je už ruský zdravotnícky systém preťažený. Podľa nej až 99 percent núdzových telefonátov pochádza od ľudí „na smrť vystrašených koronou“.


EÚ považuje za najväčšie riziko koronavírusu, klamstvá okolo neho
Už dávno to nie sú len „hlúpe rozprávky, ktorým nemôže nikto veriť“. Dezinformácie šírené cez internet sa regulárne zaradili medzi hlavné hrozby západného, ​​demokratického sveta, informuje portál Novinky.cz. Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Timotej Dudka