Putin vylúčil pritvrdenie opatrení kvôli koronavírusu
22 | 10 | 2020 I Imrich Kovačič

Putin zároveň vyzval podnikateľov v Rusku, aby dôsledne dodržiavali bezpečnostné pravidlá odporúčané lekármi.Uviedol portál Iz.ru.


Ruské štátne orgány neplánujú zaviesť tvrdé reštriktívne opatrenia počas stále trvajúcej pandémie koronavírusu. Ruský prezident Vladimír Putin to uviedol na kongrese Ruského zväzu priemyselníkov a podnikateľov.


Putin tým reagoval na výzvu Alexeja Mordašova, hlavného akcionára spoločnosti Severstaľ, ktorý požiadal o zastavenie výroby. Podľa Mordašova je v súčasnosti náročné udržať rovnováhu medzi ochranou životov zamestnancov a udržaním ziskovosti i pracovných miest.


Putin naopak vyzval podnikateľov, aby vo svojich firmách dôsledne dodržiavali bezpečnostné pravidlá odporúčané lekármi. Podľa hlavy ruského štátu práve od nich závisí udržateľnosť fungovania ich spoločností.


Cieľom „operácie korona“ je „úprava“ človeka, tvrdí Četveriková z Moskovskej štátnej univerzity
Pandémia je podľa Oľgy Četverikovej len mechanizmus na zmenu modelu fungovania človeka. Uviedol YouTube kanál Stalingrad. Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič

Ruský prezident uviedol, že cielené opatrenia na boj proti koronavírusu sú zmysluplné a treba ich uplatňovať i naďalej. Zároveň vyzval podnikateľov, aby spolu s lekárskymi špecialistami vypracovali pre jednotlivé prevádzky konkrétne preventívne opatrenia.


Putin tiež na stretnutí upozornil na potrebu zavedenia očkovania proti koronavírusu v celej krajine. Vyzval podniky, aby sa zapojili do výroby vakcín.


V súčasnosti sú v Rusku registrované dve vakcíny proti koronavírusu. Prvá vakcína na svete proti COVID-19 bola zaregistrovaná 11. augusta. Liečivo bolo vyvinuté špecialistami strediska Gamalej a dostalo názov Sputnik V.


Druhá vakcíny bola zaregistrovaná 14. októbra. Názov EpiVacCorona jej dalo centrum Vektor.


Ruskí stíhači zachytili tankujúci americký bombardér B-1 nad Beringovým morom
Ruské stíhačky zachytili dva americké bombardéry nad Beringovým morom, k porušenie štátnej hranice nedošlo. Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Ivan Brožík