COVID-19 bol vyrobený v laboratóriu, tvrdí čínska odborníčka (Frances Martelová)
15 | 09 | 2020 I Diana Zaťková

Komentár Frances Martelovej (Breitbart)


Li-Meng Yan, bývalá virologička na škole verejného zdravotníctva v Hongkongu si je istá, že čínsky koronavírus „nie je z prírody“, ale je umelo vyrobený vo virologickom ústave Wuhan (WIV).


Li-Meng utiekla do Spojených štátov keď dostala  za úlohu sledovať vývoj nového ohniska koronavírusu vo Wu-chane koncom roka 2019. Utiekla z krajiny po opakovaných varovaniach a vyhrážkach zo strany Čínskej komunistickej strany. Vyhrážky o „zmiznutí“, označila za vládne správanie, na ktoré je priemerný čínsky občan zvyknutý.

Čínski úradníci pôvodne tvrdili, že „nový koronavírus“, ako bol známy na začiatku roka 2020, pochádza z Wu-chanu z „mokrého trhu“ v meste, kde obchodníci predávajú živé zvieratá. Rôzne teórie implikovali konzumáciu netopierieho mäsa alebo luskounu, druhu mravčiara. Keď sa ohnisko stalo pandémiou, čínske ministerstvo zahraničia formálne obvinilo americkú armádu z rozpútania vírusu v USA, maskovaním respiračných chorôb ako následku fajčenia elektronických cigariet.

Neexistujú dôkazy, ktoré by spájali používanie elektronických cigariet s čínskym koronavírusom, ani vedci nenašli nijaké dôkazy o prípadoch koronavírusu Wuhan mimo centrálnej čínskej metropoly pred prvým známym prípadom, o ktorom sa predpokladá , že bol identifikovaný 17. novembra 2019. "Pôvodom nového koronavírusu je divoká zver, ktorá sa nelegálne predáva na trhu s morskými plodmi vo Wu-chane," uviedol  v januári Gao Fu, riaditeľ Čínskeho centra pre kontrolu a prevenciu chorôb.

V marci som sa infikoval koronavírusom a po šiestich mesiacoch sa stále necítim dobre
Charlie Russell má 27 rokov a je jedným z odhadovaných 600 000 ľudí s po-Covid ochorením, čo je stav, ktorý môže poskytnúť cenné informácie o ME ( Myalgická Encefalomyelitída - Syndróm chronickej únavy ) Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Mário Martinka


Mnohí špekulujú, že vírus unikol z Virologického ústavu Wuhan (WIV), laboratória na vysokej úrovni, o ktorom je známe, že v čase vypuknutia nákazy študoval koronavírusy. Americká vláda v súčasnosti vyšetruje možné väzby medzi pandémiou a laboratóriom. Minister zahraničných vecí Mike Pompeo verejne vyhlásil, že existujú dôkazy spájajúce vírus s týmto zariadením.

Na rozdiel od Pompea a ďalších, ktorí tvrdia, že laboratórna nehoda nebude znamenať, že vírus nemal pôvod v prírode, Li-Meng v piatkovom rozhovore trvala na tom, že vírus vytvorili vedci. "Trh s morskými plodmi je dymovou clonou," tvrdila Li-Meng. "Tento vírus nie je z prírody ... Čínska inštitúcia objavila a vlastnila nejaký koronavírus netopierov ... na základe toho sa po modifikácii stal Wuhanským koronavírusom."

"Mám vedomosť od CDC (Centers for Disease Control) v Číne, od miestnych lekárov a ďalších ľudí z celej Číny. A tiež na základe mojich dôkazov som pracovala na vakcínach a imunológii," jasne povedala Li-Meng a dodala, že je to overené a všetky ostatné veci sú utajené. "Koronavírus COVID-19 pochádza z laboratória, laboratória vo Wu-chane."

Flegrovi jeho predpoveď o koronavíruse vyšla. Teraz hovorí čo nás čaká
Prvého apríla uverejnil evolučný biológ a parazitológ Jaroslav Flegr na svojom facebooku článok "...čo nás teraz čaká". V ňom sa na základe zákonov evolučnej parazitológie pokúsil odhadnúť priebeh nastupujúcej epidémie. Vcelku mu predpoveď... Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Li-Meng vysvetlila, že jej nadriadení ju koncom roka 2019 poverili monitorovaním správ o neidentifikovanom zápale pľúc v Hongkongu. Pred identifikáciou nového vírusu sa mnohí obávali, že infekcie sú produktom infekcií SARS. Vírus SARS, ďalší identifikovaný koronavírus, spôsobil v rokoch 2002-2004 takmer 800 úmrtí.

"V zásade som pracovala so skupinou špičkových odborníkov na koronavírusy a tiež s novo vznikajúcou skupinou svetových odborníkmi na choroby, a pretože som získala dva tituly z pevninskej Číny a som jediná, kto tam mohol hovoriť po mandarínsky, bola som určená na tajné vyšetrovanie nového zápalu pľúc vo Wu-chane v decembri, “uviedla Li-Meng. „Počas môjho vyšetrovania, ktoré trvalo od konca decembra do polovice januára všetky skutočnosti, ktoré som zistila boli hlásené môjmu nadriadenému, ktorý je konzultantom WHO, ale zo strany SZO"

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) pôvodne šírila nepravdivé tvrdenia komunistickej strany, že čínsky koronavírus nie je nákazlivý z človeka na človeka. V správe zverejnenej v máji, ktorú šéf WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus poprel, sa tvrdí, že čínsky diktátor Si Ťin-pching osobne požiadal  v marci Tedrosa, aby odložil vyhlásenie ohniska pandémie. WHO úradníci váhali vyhlásiť Čínu za pôvodcu  vírusu.

Pri podujatiach sa maximálne kapacity nebudú meniť
Pri kultúrnych a športových podujatiach bude naďalej platiť pri interiérových akciách obmedzenie kapacity na 500 ľudí a pri exteriérových 1000 ľudí. Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Li-Meng počas celého rozhovoru uviedla, že dostala viacnásobné varovania, že „zmizne“, ak bude trvať na zdieľaní zistení, ktoré spájajú WIV s vypuknutím choroby. "Všetci ma varovali: Neprekračujte červenú čiaru. Mlčte, „ak nie, zmiznete,“ povedala lekárka. "Čínski ozbrojenci sa na mňa zamerali a v podstate sa ma snažili zbaviť ... Pre čínskych ľudí v čínskej vláde je to bežná taktika ... verbujú ľudí z kybernetickej armády, aby o mne šírili fámy. Chcem len zanechať odkaz, kým nezmiznem," uviedla.

Li-Meng napriek tomu dospela k záveru, že ona a tím epidemiológov a virológov uzavreli dve správy, ktoré podľa nej definitívne dokazujú jej obvinenia, z ktorých jedna bude čoskoro zverejnená. "Sekvencia genómu je ako náš ľudský odtlačok prsta." Takže na základe toho môžete túto vec spoznať a identifikovať. Použila som teda dôkazy existujúce v genómovej sekvencii Sars-CoV-2 na to, aby som ľuďom ukázala, prečo to pochádza z Číny, prečo sú jediní, ktorí to vytvorili,“ uviedla.

V minulom rozhovore pre Fox News, Li-Meng povedala, že teraz v exile v Spojených štátoch, je otvorená pre spoluprácu s vládou USA nájsť osoby zodpovedné za pandémiu, ktorá v čase zverejnenia tejto správy  usmrtila  takmer jeden milión životov. "Čakám, aby som povedala všetko, čo viem. Poskytnem všetky dôkazy vláde USA. A chcem, aby obyvatelia USA pochopili, aké hrozné to je, “ uviedla v júli Li-Meng .

Slovákov čakajú nové opatrenia
Úrad verejného zdravotníctva pripravil nové opatrenia proti šíreniu koronavírusu Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič


Čínske štátne médiá v máji odhalili , že virologický inštitút vo Wu-chane vlastnil v čase, keď v meste vypukla pandémia, tri kmene živých netopierych koronavírusov. Riaditeľ laboratória Wang Yanyi pre štátnu agentúru CGTN uviedol, že akýkoľvek náznak USA, že laboratórium zohrávalo úlohu pri vypuknutí choroby, bol „čistý výmysel“, citujúc genetické rozdiely medzi lokálnymi vírusmi a čínskym koronavírusom.

Vláda USA formálne vyšetruje WIV, uviedla v apríli Breitbart News s odvolaním sa na dokumenty Národného ústavu zdravia (NIH). V tom mesiaci Úrad riaditeľa národnej spravodajskej služby (ODNI) vydal vyhlásenie, v ktorom uviedol, že vyšetruje laboratórium na väzby na ohnisko nákazy, ale že „spravodajská komunita tiež súhlasí so širokým vedeckým konsenzom, že COVID-19  nebol spôsobený človekom ani geneticky modifikovaný. “

Česko by malo pribudnúť na zoznam červených krajín
Česko by malo pribudnúť na zoznam takzvaných červených krajín. Dôvodom je veľký denný nárast nakazených na ochorenie COVID-19. Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Špičkoví americkí vedci verejne vyvrátili tvrdenia, že samotný vírus nemal pôvod v prírode, a to ani v prípade, že unikol zo zariadenia ako WIV. "Ak sa pozriete na vývoj vírusu u netopierov a na to, čo je tam teraz, vedecké dôkazy sa veľmi, veľmi silno prikláňajú k tomu, že to nemohlo byť umelo alebo zámerne zmanipulované,"  uviedol v máji v rozhovore Dr. Anthony Fauci, riaditeľ Národného Inštitút pre alergie a infekčné choroby (NIAID). "Všetko, čo sa týka postupného vývoja v priebehu času, výrazne naznačuje, že tento vírus sa vyvinul v prírode."

Akademická práca publikovaná v  marci v časopise Nature - ktorej autormi sú vedci z Scripps Research Institute, Tulane University, University of Sydney, University of Edinburgh a Columbia University - podobne dospela k záveru , že čínsky koronavírus je produktom prirodzeného vývoja. "Porovnaním dostupných údajov o sekvenciách genómu pre známe kmene koronavírusu môžeme pevne určiť, že SARS-CoV-2 vznikol prírodnými procesmi," uviedol vtedy Kristian Andersen, zodpovedný autor článku.

WHO opakovane trvá na tom, že nemá dôkazy, že by vedci tento vírus vytvorili.

Izrael sa vracia k opatreniam z mája, uzatvára celú krajinu
Izrael od 18. septembra vstupuje do úplného uzamknutia, zatvorí školy a zatvorí väčšinu nepodstatných firiem. Tel Aviv je pripravený vyhlásiť celú krajinu za „červenú zónu“, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Diana Zaťková