V Taliansku spustila polícia rozsiahlu operáciu ’Ndrangheta, od rána masívne zatýka
15 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Desiatky karabinierov ráno zlaňovali z vrtuľníkov špeciálnych protidrogových jednotiek a obsadili kompletne celé San Remo. Pokračuje masívne zatýkanie, akcia má medzinárodný rozmer.


V čase keď sa san Remo prebúdzalo, došlo k náletom policajných vrtuľníkov a na území mesta, ale aj v priľahlom Francúzsku došlo k desiatkam zatknutí, akcia pokračuje - informuje portál lastampa.it.

Od svitania v provinciách Imperia a Savona prebiehala operácia justičnej polície, ktorá na akciu nasadila stovky karabinierov. Na mieste to vyzerá ako na fronte - informuje La Stampa. Práve prítomnosť vrtuľníkov špeciálnych jednotiek nad San Remom zdôraznila údernosť zásahu. Karabinieri postupne prečesávajú celú Ligúriu, spolupracujú tiež s kolegami na francúzskej strane pobrežia.

Boli zadržané desiatky podozrivých osôb. Francúzske žandárstvo tiež hlási zatknutých. Za celou akciou má byť obchod s drogami a so zbraňami v medzinárodnom rozsahu, riadený pravdepodobne z LIgúrie. Akciu koordinujú špeciálne jednotky z Janova, ktoré sa zamieravajú najmä na potieranie organizovaného zločinu.



Portál operáciu sleduje, avizuje ďalšie informácie počas dňa.

Medzinárodní investori kupovali mafiánske dlhopisy ’Ndranghety
V Taliansku vypukol ďalší verejný škandál spojený s mafiou. Medzinárodní investori skupovali dlhopisy, ktoré boli istené majetkom najmocnejšej talianskej mafie, ’Ndranghety, píše portál Investigace.cz. Čítať ďalej
11 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok