Infantino napriek vyšetrovaniu bude ďalej naplno zastávať post prezidenta FIFA

Gianni Infantino bude aj v priebehu vyšetrovania vlastnej osoby riadne zastávať funkciu prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).


Strešný orgán svetového futbalu vo vyhlásení pre agentúru AP uviedol, že "prezidentovi nič nebráni vo výkone jeho povinností a bude naďalej plniť svoje funkcie v rámci FIFA".

Švajčiarsky štátny zástupca Stefan Keller vo štvrtok začal konanie voči 50-ročnému Infantinovi. Dôvodom sú jeho tajné stretnutia s tamojším generálnym prokurátorom Michaelom Lauberom. Ten počas minulého týždňa v súvislosti s týmto prípadom ponúkol svoju rezignáciu.

FIFA vo vyhlásení pre AP zdôraznila, že Infantino je síce predmetom vyšetrovania zo strany švajčiarskych orgánov, no nevzniesli proti nemu žiadne obvinenie ani neusvedčili zo spáchania akéhokoľvek trestného činu.

Hamilton priznal, že vynútená pauza spôsobená koronavírusom mu možno predĺžila kariéru
Pandémia koronavírusu v ostatných mesiacoch priniesla celému svetu mnoho utrpenia a spôsobila veľa problémov v rôznych sférach. Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | SITA


Lauber mal v minulosti viesť minimálne 25 prípadov, v ktorých činovníci FIFA čelili podozreniam z korupcie pri prideľovaní práv organizovať majstrovstvá sveta v rokoch 2018 a 2022 pre Rusko resp. Katar. Lauber sa počas riešenia týchto obvinení minimálne trikrát stretol s Infantinom.

Lauber aj Infantino vyhlásili, že si nie sú vedomí žiadneho pochybenia. Lauber ponúknutím svojej rezignácie údajne chcel len ochrániť povesť svojho úradu. Od júna 2019 má zákaz dohliadať na vyšetrovanie korupčných káuz FIFA, neskôr dostal aj trest v podobe zníženia platu.