Vojenské spravodajstvo malo snahu o informácie z prostredia OĽaNO, myslí si Grendel (aktualizácia)
02 | 08 | 2020 I Peter Haluza

Informácie o agentovi Kyselicovi boli pre podpredsedu Gábora Grendela šok.


"Som známy tým, že som vnímal veľmi kriticky, že v minulosti pôsobil vo Vojenskom spravodajstve. Ja osobne som o tom nevedel. Dozvedel som sa to teraz a bol to pre mňa šok,"  povedal v diskusnej relácii Na telo plus podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO).

Ako dodal, podľa neho bola vyvodená politická zodpovednosť a Kyselicovo odstúpenie vníma ako pokrok. Lukáš Kyselica (OĽaNO) bude po odstúpení z funkcie štátneho tajomníka rezortu vnútra
AKTUALIZOVANÉ: Kyselica bude pokračovať ako poslanec parlamentu
Správa bola aktualizovaná dňa 31.7.2020 o 11:03. Lukáš Kyselica (OĽaNO) bude po odstúpení z funkcie štátneho tajomníka rezortu vnútra pokračovať ako poslanec Národnej rady SR (NR SR). Povedal to po dnešnom rokovaní Výboru NR SR pre obranu a... Čítať ďalej
31 | 07 | 2020 | SITA
ako poslanec Národnej rady SR (NR SR).

Grendel zároveň na základe medializovaných informácií vyhlásil, že podľa neho bola zo strany Vojenského spravodajstva (VS) snaha, aby Kyselica donášal na svojich straníckych kolegov. Podľa neho je preto potrebné sa zaoberať aj tým, či vedenie VS neporušilo zákon tým, že požadovalo informácie politického charakteru.

Aktualizácia 2.8. o 13.40 hod.:

"Z mojej strany určite bola dôvera voči pánovi Kyselicovi výrazne naštrbená," vyhlásil Grendel. Podpredseda OĽaNO nemá informácie, kto kyselicu nahradí na poste štátneho tajomníka, jeho osoba to však nebude.

V koalícii zatiaľ nie je zhoda na podobe reformy volebného systému
Programové vyhlásenie vlády hovorí o analýze zmeny volebných obvodov pre voľby do Národnej rady (NR) SR. Debata o tejto téme sa ešte nezačala, strany majú zatiaľ rozdielne predstavy. Čítať ďalej
02 | 08 | 2020 | TASR


Podľa lídra vznikajúcej strany Hlas a podpredsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho by sa mal premiér Matovič ospravedlniť za obvinenie, že podľa jeho informácií chceli ľudia jeho predchodcu Kyselicu zneužiť na rozvrat OĽaNO. Kyselica totiž povedal, že do VS nastúpil po odchode z polície iba kvôli platu.

"Ja sa môžem právnene spýtať: Nevynášal pán Kyslica informácie z tajnej vojenskej služby a donášal ich OĽaNO? Čo keď to bolo takto?", položil otázku Pellegrini.

"OĽaNO s myslím že netreba rozkladať ani formou tajných agentov. To sa postupne takýmito ich parádnymi  nomináciami personálnymi  rozpadne aj samo," komentoval bývalý predseda vlády.