Polícia zadržala páchateľov, ktorí kradli záhradnú techniku aj živé zvieratá
22 | 05 | 2020 I TASR

Polícia zadržala troch podozrivých, ktorí mali nielen z domácej farmy ukradnúť živé zvieratá, ale mali sa dopustiť celkom osem prípadov krádeží v obciach okresu Trnava a meste Hlohovec. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.


Otec so synom a s ďalším komplicom vykrádali novostavby, sklady náradia a skladovacie kontajnery. Odtiaľ odcudzili viacero kusov domácej záhradnej techniky, profesionálnu stavebnú techniku, elektroniku, rôzne druhy náradia. Mali ukradnúť aj živé zvieratá z farmy. "Majiteľom spôsobili krádežou a poškodením zariadenia škody približne za 14.800 eur," uviedla polícia.

Trnavskí kriminalisti zadržali dvoch podozrivých priamo pri pokuse o predaj nakradnutých vecí z predošlého dňa. "Pre tretieho si prišli po ich vypočutí. Po zhromaždení dôkazov vyšetrovateľ obvinil 24-ročného Lukáša, 28-ročného Martina a 46-ročného Jozefa, všetkých z okresu Trnava, zo zločinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci. Obvinení muži sú stíhaní vo väzbe," doplnila polícia.

V súvislosti s vyšetrovaním vykonali policajti aj domovú prehliadku a prehliadku nebytových priestorov. Časť nakradnutých vecí, ktoré nestačili predať, zaistili a budú vrátené majiteľom. "Z ukradnutých zvierat sa okrem prasaťa väčšina vrátila majiteľovi. Ak obvinených súd uzná za vinných, vo väzení si môžu posedieť tri až desať rokov," informovala polícia.

Viac ako 30 000 krčiem a reštaurácií zostane zatvorených
Britské združenie pre pivo a krčmy uviedlo, že pravidlo 2 metrov znamená, že sa bude môcť reštartovať iba jedna z piatich krčiem, zatiaľ čo vzdialenosť 1 meter by umožnila opätovné otvorenie väčšiny pohostinstiev. Čítať ďalej
22 | 05 | 2020 | Mário Martinka