Viac ako 30 000 krčiem a reštaurácií zostane zatvorených
22 | 05 | 2020 I Mário Martinka

Britské združenie pre pivo a krčmy uviedlo, že pravidlo 2 metrov znamená, že sa bude môcť reštartovať iba jedna z piatich krčiem, zatiaľ čo vzdialenosť 1 meter by umožnila opätovné otvorenie väčšiny pohostinstiev.


Viac ako 30 000 krčiem, barov a reštaurácií môže zostať natrvalo zatvorených, pretože karanténne opatrenia zanechali britský reštauračný trh v troskách. Pochmúrna predpoveď prichádza týždeň po tom, ako skupina Casual Dining Group, ktorá vlastní reťazce reštaurácií Bella Italia a Café Rouge, varovala, že začína predávať svoje akcie - čo nevrhá pozitívne svetlo na jej 250 reštaurácií, píše theguardian.com.

Obdobie karanténnych opatrení by mohlo byť povestným posledným klincom pre niektorých podnikateľov, ktorí mali problémy už pred krízou. 12 mesiacov pred vypuknutím vírusu približne 2 800 barov a reštaurácií bolo zatvorených. Tretina podnikov, ktoré odpovedali na otázky ohľadom uzatvárania ich prevádzok, uviedla, že očakáva, že bude musieť trvalo zatvoriť niektoré prevádzky. V niektorých prípadoch budú musieť zatvoriť viac ako 30% reštaurácií a barov.

Švédsko sa stáva krajinou s najvyššou úmrtnosťou na koronavírus na obyvateľa
Švédsko má 6,08 úmrtí na milión obyvateľov, čo je viac ako Spojené kráľovstvo, USA a Taliansko. Čítať ďalej
22 | 05 | 2020 | Mário Martinka


Mnoho prevádzkovateľov pohostinských služieb volalo po zmiernení požiadaviek na dvojmetrové sociálne dištancovanie, pričom tvrdili, že ak táto vzdialenosť ostane pravidlom, nemôžu byť rentabilní a preto sa ich podniky znovu neotvoria. Britské združenie pre pivo a krčmy uviedlo, že pravidlo 2 metrov znamená, že sa bude môcť reštartovať iba jedna z piatich krčiem, zatiaľ čo vzdialenosť 1 meter by umožnila opätovné otvorenie väčšiny pohostinstiev.

Dve tretiny zo 115 000 licencovaných reštauračných zriadení v Spojenom kráľovstve sú nezávislé, pričom zvyšok patrí do rôznych skupín. Údaje z prieskumov poukazujú na neformálne reštaurácie. Tie su veľakrát umiestnené v nákupných centrách a blízko kancelárskych blokov. Analytici si myslia, že ich biznisu môže trvať dlhšie, než sa znova otvorí a dostane do pozitívnych čísel.

Množstvo príležitostných jedálenských reťazcov už bolo donútených k dramatickým zmenám po tom, ako expanzívny rozmach podporovaný investormi skončil v záporných číslach. Minulý rok reštaurácie Jamie’s Italian úplne zmizli, zatiaľ čo finančná pomoc talianskemu reťazcu Carluccio zachrána iba 30 zo 77 prevádzok.

Miestnym pohostinstvám však svitá na lepšie časy, pretože výskumy naznačujú, že verejnosť sa skôr vráti do do lokálnych prevádzok ako do prevádzok v mestských centrách.

Ako nápadito vyriešiť sociálne dištancovanie
Populácie sa konečne dostávajú z opatrení proti Covid-19 a podniky sa snažia vyhovieť náročným sociálnym dištančným predpisom. Rozmiestňujú všetko od plávajúcich pomôcok po hula obruče, aby udržali ľudí od seba, píše portál... Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | Mário Martinka