Mainstream chráni darebákov, tvrdí Roger Waters z Pink Floyd
17 | 05 | 2020 I Imrich Kovačič

„Bezos a Zuckerberg stvorili stroj na propagandu Covid-19" hovori svetoznámy rocker a basgitarista skupiny Pink Floyd, Roger Waters.


Ľudstvo smeruje k sebazničeniu, pokiaľ spoločnosti nezvrhnú nespravodlivé hospodárske systémy a mediálnu vojnovú propagandu, povedal pre RT spoluzakladateľ skupiny Pink Floyd Roger Waters a poznamenal, že koronakríza Covid-19 by mohla slúžiť ako veľmi potrebný varovný signál.

"Covid-19 nám všetkým jasne ukázal, že ak chceme čeliť spoločnému nepriateľovi, napríklad virulentnému vírusu, musíme spolupracovať, konať spolu ... ako globálna komunita," povedal Waters Rickovi Sanchezovi v piatkovom rozhovore pre Russia Today (RT).

Ak nebudeme spolupracovať hrozí, že tu všetci umrieme. Planéta končí. Mierime na útes totálnej skazy zničenia všetkého vôkol nás. Bude toto pre nás teda budíček? Dúfam.


 „Neoliberálnu ekonómiu“ Waters prirovnal k „slonovi v porceláne“.

Takáto spolupráca je takmer nemožná, ak je hlavným verejným záujmom politika  „maximalizovať zisky pre nadnárodné korporácie“. Pretože väčšina z nás sa snaží len zaplatiť si podnájom a kúpiť si niečo do úst. Niektoré krajiny však reagovali na pandémiu tlačením „miliárd, biliónov dolárov“, aby ich rozdali politicky dobre prepojeným darebákom, ktorí na tom jediní zarobia.

"Kubánska raketová kríza 2.0": Poľsko s potešením prijme americké jadrové zbrane
Poľsko s potešením prijme americké jadrové zbrane, ak ich Nemecko odmietne, tvrdí americká veľvyslankyňa v Poľsku, ktorá propaguje „Kubánsku raketovú krízu 2.0“. Píše portál RT. Čítať ďalej
17 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič


Podľa rockovej hviezdy je však šťastím v nešťastí skutočnosť, že slobodný internet rozbil „obmedzenia mainstreamových médií“. To umožnilo spoločenstvu rovnako zmýšľajúcich ľudí zaujímajúcich sa o ľudské práva a „pravdu“ nájsť poznanie a pochopiť.

„Hlavnými témami mojich rozhovorov je často otázka: Ako bojovať proti obrovskej propagandistickej mašinérii, ktorá dennodenne presvedčia väčšinu našich bratov a sestier, že je normálne - že je v poriadku, aby nám vládli Jeff Bezos a Mark Zuckerberg ... a všetkých nás kŕmili jednotnou ideológiou? “ povedal.

Propaganda s ktorou sa stretávame každý deň nás presvedča: "Ach, nebojte sa a nechajte to na svojich vodcov a potom zistíme, že sme vo vojne s Čínou, Ruskom alebo Iránom, či nebodaj Venezuelou." skonštatoval Waters.

Napriek všetkému je však Waters presvedčený, že bezpočet ľudí sa „pomaly prebúdza“ a začínajú byť skeptickejší voči skorumpovaným inštitúciám, čo ich povzbudzuje, aby sa zapojili do spoločného odporu a pokračovali v otvorenom hovorení  o týchto veciach.

"Odmietame držať hubu, odmietame byť ticho, stále sa budeme búriť," reagoval Waters na otázku riešenia sociálnych neduhov, ktoré pomenoval. "Povedať iba, že nechceme tento bullshit jednoducho nestačí."

Dva mesiace s koronavírusom odhalili pravú tvár WHO (Valentin Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
15 | 05 | 2020 | Iveta Machová