Sedem krokov od pandémie k totalitarizmu (Valentín Katasonov)
01 | 05 | 2020 I Zuzana Perželová

Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry)


2020, alebo Nová antiutópia


Média sú  bezprecedentne zaplnené správami o šírení vírusovej infekcie COVID-19, ale záujem vzbudzujú najmä publikácie alternatívnych médií, ktoré nie sú pod kontrolou veľkého kapitálu alebo jednotlivých vlád. Jedným z nich je periodikum OffGuardian, ktoré je protikladom, ako je vidieť zo samotnému názvu, periodika The Guardian, denného ľavicovoliberálneho denníka (redakcia sídli v Londýne), ktorý patrí do skupiny Guardian Media Group.

Každý deň sa teraz na webovej stránke OffGuardian objavuje jeden alebo dva články venované COVID-19. Predovšetkým by som chcel upozorniť na koncepčný článok  Rosemary Freiovej  z 23. apríla. Článok má názov:  „Sedem krokov od pandémie k totalitarizmu“. Autorka je povolaním lekárka, špecialistka v oblasti molekulárnej biológie a viac ako 20 rokov publikuje vedecko-populárne články na témy z oblasti medicíny.

Dohoda medzi vedením WHO, Európskou úniou a Gatesovou nadáciou je zmluvou na riadenie katastrof
Komentár Alexandra Mezyaeva (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
01 | 05 | 2020 | Iveta Machová


V krátkosti zreprodukujem autorkin opis postupnosti „siedmich krokov“.

  1. krok: Po celom svete sa začína šíriť nový vírus a Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlasuje začiatok pandémie.

  2. krok: Lídri na celoštátnej, oblastnej a komunálnej úrovni, rovnako ako oficiálni predstavitelia štátnej správy pre oblasť zdravotníctva, začínajú pre médiá usporadúvať denné tlačové brífingy; šíri sa desivá štatistika; opakuje sa, že vírus môže zabiť milióny ľudí.

  3. krok: Na všetkých úrovniach štátnej správy a verejného zdravotníctva sa vyvíja koordinované úsilie, aby sa urýchlene začalo s testovaním na zistenie RNA vírusov (viral RNA) a s výrobou osobných ochranných prostriedkov.

  4. krok: Keď sa počet infikovaných a úmrtí začne dostávať na vrchol (to znamená, že rast počtu infikovaných ustal a ukazovatele sa stabilizovali), zvýši sa počet vyhlásení o tom, že je ešte priskoro hovoriť, že vírus stráca silu a reštriktívne opatrenia treba zachovať.

  5. krok: Po dvoch až troch týždňoch v dôsledku dramatického nárastu počtu testov na zistenie RNA vírusov sa vytvorí efekt výrazného nárastu počtu ľudí s pozitívnymi výsledkami testovania, t. j. infikovaných.

  6. krok: Vďaka koordinovaným činnostiam WHOGates Foundation, Globálnej aliancie pre vakcináciu a imunizáciu a ich partnerov - farmaceutických a biotechnologických spoločností, niektorých vlád, univerzít sa začína s rozsiahlym testovaním rôznych typov antivírusových liekov a vakcín na ľuďoch.

  7. krok: Nový vírus sa čoskoro začne opäť šíriť po planéte, rovnako ako chrípka a iné vírusy, ktoré sa obnovujú každý rok už celé tisícročia. Oficiálne orgány štátnej správy udržiavajú atmosféru strachu, hovoria o miliónoch budúcich úmrtí medzi tými, ktorí ešte neprijali ochranné opatrenia pred vírusom.


Na webovej stránke OffGuardian v časti THE COVID19 NARRATIVE je ku každému kroku uverejnených veľa článkov a informačných správ. Ako poznamenáva Rosemary Freiová, skúmanie problému COVID-19 nám v tejto historickej dobe umožňuje vidieť, ako ľudí tlačia do totalitného systému.

Ako sa kradne sloboda
Vláda sa snaží Slovákom zobrať čoraz viac slobody Čítať ďalej
29 | 04 | 2020 | Arpád Németh


Okrem uvedených siedmich krokov, ktorých odpočet treba datovať od januára 2020, sa predtým uskutočnili prípravné „nulové kroky“, ktoré neboli zverejnené. „Miliardy ľudí sú dnes prinútení prejsť v zrýchlenom režime na radikálne iný spôsob života, čo znamená zníženie osobnej slobody - fyzickej aj finančnej“ píše OffGuardian.

Väčšina krajín už podnikla prvé tri kroky. Mnoho krajín je v štvrtom kroku. Piaty krok možno očakávať v máji tohto roku.
Podrobnejšie o posledných troch krokoch, ktoré sú pred nami.

Autorka sa domnieva, že v piatom kroku sa za zvýši falšovanie lekárskych štatistík, najmä u mŕtvych. Nebudú sa vykonávať seriózne vyšetrenia príčin smrti; všetko sa pripíše koronavírusu. V tomto kroku sa zachová prísny karanténny režim a ľudia sa do zamestnania nevrátia. Začnú sa prípravy na zavedenie systému všeobecnej imunitnej pasportizácie obyvateľstva ((immunity-passport systems). Zintenzívni sa činnosť oficiálnej medicíny v oblasti propagácie všeobecného očkovania ako radikálneho prostriedku v boji proti pandémii.

V šiestom kroku vypustia farmaceutické spoločnosti na trh antivírusové lieky a vakcíny, ktoré neprešli požadovanými previerkami. Vystrašení ľudia sa budú chaoticky (za svoje peniaze) k týmto prostriedkom uchyľovať; nie je ťažké predpokladať, že úmrtnosť sa v tejto fáze nezníži.

Koronavírus bol vytvorený v Spojených štátoch (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
29 | 04 | 2020


V siedmom kroku sa začne ešte oveľa väčšia kampaň testovania populácie na zistenie vírusov a protilátok. Prejde sa na plošné očkovanie ľudí pochybnými preparátmi. Rosemary Freiová upozorňuje na to, že dlhotrvajúce zastavenie ekonomiky, ktoré sa začalo v januári, začne v tomto štádiu prinášať svoje prvé plody: začne sa to tým, že suverénne štáty, nebudú schopné plniť svoje záväzky (kvôli zníženiu daňovej základne, ako aj obrovským výdavkom na boj s koronavírusom a kompenzáciou strát obyvateľstva v súvislosti so zastavením ekonomiky) a bankrotom národných spoločností. Majetok týchto spoločností začne prechádzať do rúk tých, ktorí organizovali operáciu siedmich krokov.

Sedemstupňovú operáciu je možné zopakovať, ak sa organizátorom operácie COVID-19 nepodarí splniť stanovené úlohy na 100%:  „Kľúčoví hráči opakujú cyklus hystérie a masívneho administratívneho zásahu... každých pár mesiacov... Využívajú kombináciu krokov jeden až sedem, hneď ako sa na planéte objaví nový patogén“.

Článok v OffGuardian sa končí týmito slovami: "Vyzerá to až príliš vykonštrouvane? "Bohužiaľ, nie".

Môžeme dôverovať WHO, ak je prakticky kontrolovaná Gatesom?
Nakoľko môžeme v tejto tragickej kríze dôverovať konaniu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a veriť v jej nezávislosť, keď najväčším donorom je nadácia Billa Gatesa? Zamyslenie Paula Ebelinga priniesol portál... Čítať ďalej
26 | 04 | 2020 | Natália Sollárová