Izraelské vrtuľníky vystrelili rakety na sýrske vojenské základne
01 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Izraelské vrtuľníky zaútočili na niekoľko vojenských základní v južnej Sýrii raketami, tvrdia sýrske štátne médiá, pričom podľa spáv útoky spôsobili „značné materiálne škody“, informuje portál RT.


Vrtuľníky bombardovali základne v provinciách Quneitra a Daraa skoro v piatok ráno po tom, čo sa priblížili z Golanských výšin a vypálili asi päť rakiet, tvrdia zdroje portálu Jerusalem Post.

Niekoľko nepotvrdených správ uviedlo, že medzi ciele patrili okrem sýrskej armády aj milície spojené s Damaskom, napríklad Hizballáh.



Podľa Sýrskej arabskej tlačovej agentúry (SANA) sa posledný podobný útok uskutočnil v pondelok, pričom Izraelské obranné sily sú známe tým, že v Sýrii vykonávajú časté cezhraničné bombové útoky.

Rakety vystrelené z libanonského vzdušného priestoru spustili sýrske systémy protivzdušnej obrany, ktoré zachytili niekoľko rakiet.

Nemecko zakázalo teroristické hnutie Hizballáh
Berlín zakázal libanonskú militantnú organizáciu a politickú stranu Hizballáh a zaradil ju medzi teroristické hnutia, pričom nemecká polícia teraz vykonáva protiteroristické akcie cielené na osoby podozrivé z členstva, informuje portál... Čítať ďalej
01 | 05 | 2020 | Marek Molnár