Nemecko zakázalo teroristické hnutie Hizballáh
01 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Berlín zakázal libanonskú militantnú organizáciu a politickú stranu Hizballáh a zaradil ju medzi teroristické hnutia, pričom nemecká polícia teraz vykonáva protiteroristické akcie cielené na osoby podozrivé z členstva, informuje portál RT.


"Minister vnútra Horst Seehofer zakázal prevádzku teroristickej organizácie Hizballáh (strana boha) v Nemecku," uviedol hovorca ministerstva vnútra vo svojom príspevku na Twitteri.

Od skorých ranných hodín sa vo štvrtok v niekoľkých spolkových štátoch uskutočili policajné protiteroristické akcie. Polícia zasiahla v niekoľkých mešitách a kultúrnych centrách, o ktorých sa predpokladá, že sú prepojené s Hizballáhom. Stalo sa tak v Berlíne, ako aj v Severnom Porýní-Vestfálsku a Brémach. Prehľadali aj byty obývané ich vodcami, pokladníkmi a daňovými poradcami.

Nemecké úrady sa domnievajú, že približne 1050 ľudí v krajine by mohlo patriť k „extrémistickému krídlu“. Hoci Berlín predtým rozlišoval medzi politickými a ozbrojenými jednotkami Hizballáhu, od teraz je celá skupina vylúčená z krajiny ako nezákonné teroristické hnutie.

USA, Kanada, Holandsko, Japonsko a Spojené kráľovstvo zakázalo Hizballáh už v marci 2019.

Vo Francúzsku zistili iný kmeň koronavírusu
Vypuknutie koronavírusu vo Francúzsku toho má málo spoločného s prípadmi z Číny alebo Talianska, pretože ďalší kmeň choroby neznámeho pôvodu už predtým infikoval ľudí v krajine. Tvrdí to najnovší výskum, o ktorom informuje portál... Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | Marek Molnár