Počet pracovných ponúk na portáli Profesie klesol medziročne o vyše 60 percent
29 | 04 | 2020 I SITA

Kým v Bratislavskom kraji pribudlo za uplynulé štyri týždne na portáli Profesia.sk viac ako 3 200 pracovných ponúk, vo zvyšných regiónoch nebol počet ponúk ani v jednom prípade vyšší ako 700.


Pracovný portál Profesia.sk zaznamenal výrazný pokles počtu pracovných ponúk. "Ak si súčasný stav porovnáme s rovnakým obdobím spred roka, môžeme vidieť, že prepad počtu ponúk je citeľný. Medziročný pokles predstavuje viac ako 60 percent," uviedla spoločnosť Profesia v tlačovej správe.

Posledné dva týždne však priniesli mierne zlepšenie a krivka, ktorá znázorňuje tok nových pracovných príležitostí, rastie. V týždni od 20. do 26. apríla pribudlo na pracovnom portáli na Slovensku 2 054 ponúk. Uchádzači o prácu majú najviac príležitostí zamestnať sa na pozíciách v informačných technológiách, obchode či vo financiách a účtovníctve.

Rodinkárstvo nevymizlo ani za Matoviča napriek tomu, že ho kedysi kritizoval
„Najhorší stupeň politických nominácií, ktoré spôsobujú výrazný úpadok pri riadiacich mechanizmoch uplatňovaných v štáte“. Tak kedysi členovia OĽaNO označovali rodinkárstvo. Ako je to teraz, zisťoval týždenník Plus 7... Čítať ďalej
29 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová


"V porovnaní s minulým rokom klesol počet ponúk v každom jednom odvetví. Aktuálne nevidíme žiaden sektor, ktorý by medziročne rástol," tvrdí firma Profesia. Najväčší prepad možno vidieť v cestovnom ruchu, gastre a hotelierstve, kde je medziročný rozdiel predstavuje až 88 percent. Jedinými ponukami, pri ktorých portál Profesia.sk zaznamenal medziročný nárast, je farmaceut, servisný inžinier, učiteľ, finančný agent, obchodný team leader a finančný controller.

Ponuky, ktoré na portáli pribudli počas posledných štyroch týždňov, potvrdzujú pretrvávanie enormného rozdielu medzi Bratislavským krajom a zvyškom Slovenska. Kým v Bratislavskom kraji pribudlo viac ako 3 200 ponúk, vo zvyšných regiónoch nebol počet ponúk ani v jednom prípade vyšší ako 700.

"Najmenej ponúk sme zaznamenali v Prešovskom a Banskobystrickom kraji," uvádza spoločnosť Profesia. V Bratislavskom a Košickom kraji sú aktuálne najrozšírenejšie ponuky na pracovné miesta v oblasti informačných technológií. Vo zvyšných regiónoch je na prvom mieste jednoznačne obchod.

"V Trnavskom a Nitrianskom kraji vidíme tiež záujem o ľudí do výroby alebo dopravy, špedície a logistiky. V Trenčianskom či Banskobystrickom kraji sa medzi odvetviami s najviac ponukami nachádza tiež strojárstvo," konštatuje spoločnosť v tlačovej správe.

Kočner mal zrejme spoločné obchodné záujmy aj s Babišom
Medzičlánkom medzi mafiánom a českým premiérom je bývalý smerácky minister Pavol Pavlis. Čítať ďalej
29 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová