Helikoptére sa pri núdzovom pristáti odtrhol chvost (VIDEO)
25 | 04 | 2020 I Marek Molnár

V dôsledku núdzového pristátia vrtuľníka Mi-26 bolo v Rusku zranených šesť ľudí. V okamihu, keď sa vrtuľník snažil pristáť na zasneženú zem, sa obe jeho rotory a chvost okamžite zničili, informuje portál RT.


Na videu môžete vidieť, ako sa vrtuľník pomaly blíži k zemi, ale z nejakého dôvodu nemohol pilot úplne ovládať stroj, pričom jeho chvost sa pri pristátí odlomil. Keďže hlavný rotor už nebol pod kontrolou, zvyšok tela sa roztočil a naklonil, čím zničil lopatky rotora.



K incidentu došlo v sobotu v oblasti Yamal bohatej na uhľovodíky v severozápadnom Rusku. Podľa predbežného vyšetrovania bolo na palube lietadla Mi-26 osem členov posádky a cestujúcich, z ktorých šesť bolo pri havárii zranených - našťastie však nikto nebol zabitý.

V súčasnosti nie je jasné, prečo pristátie dopadlo tak katastrofálne. Miestne médiá uviedli, že k tomu mohli prispieť zlé poveternostné podmienky. Vrtuľník údajne prepravoval ľudí na jedno z ropných polí.

Stovky demonštrantov požadujú odstránenie plotu na poľsko-nemeckej hranici (VIDEO)
Demonštranti požadovali opätovné otvorenie hraníc medzi Poľskom a Nemeckom, ktoré boli kvôli pandémii Covid-19 zatvorené, keďže bezpečnostné opatrenia im neumožňujú dochádzať do práce a vidieť svoje rodiny, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | Marek Molnár