Bezpečnostné opatrenia vo Francúzsku budú platiť aj po 15. apríli
09 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Bezpečnostné opatrenia na zastavenie šírenia koronavírusu vo Francúzsku, ktoré sú už v platnosti viac ako tri týždne, sa budú aj naďalej predlžovať, uviedla kancelária prezidenta Emmanuela Macrona. Krajina má viac ako 110 000 potvrdených prípadov a 10 800 úmrtí. Informuje portál RT.


Uzatvorenie Francúzska sa predĺži aj po 15. apríli, oznámil v stredu francúzsky prezidentský palác. Presný časový rámec predĺženia zatiaľ nebol zverejnený, pričom ho pravdepodobne oznámi až sám Macron, ktorý v pondelok vydá vyhlásenie v súvislosti s epidémiou.

Francúzsky premiér Edouard Philippe začiatkom dňa vyhlásil, že opatrenia týkajúce sa uzatvorenia sa ukázali ako účinné, dodal však, že „čas na zrušenie ešte nenastal.“

"Šírenie (Covid-19) sa spomaľuje natoľko, že by sme mohli čoskoro dosiahnuť vyrovnanie krivky ... a to je určite spôsobené vďaka bezpečnostným opatreniam," uviedol Philippe parlamentu.

Riziko úmrtia na COVID-19 je vyššie u ľudí dlhodobo vystavených smogu
Vedci zo školy verejného zdravotníctva, ktorá je súčasťou Harvardovej univerzity, analyzovali dáta z viac než 3000 okresov v Spojených štátoch. Čítať ďalej
09 | 04 | 2020 | TASR


Uzatvorenie francúzska sa zdá byť pozitívnym krokom, keďže v stredu vzrástol počet ľudí, ktorí zomreli na Covid-19 vo francúzskych nemocniciach, „iba“ o 8 percent.

Avšak toto číslo môže byť stále neúplné, pretože úrady nezabezpečili údaje z domovov dôchodcov kvôli „technickým problémom“. Ľudia, ktorí zomreli v takýchto inštitúciách, predstavujú viac ako 30 percent celkových úmrtí v krajine.

Zatiaľ čo opatrenia očividne pomohli spomaliť šírenie choroby, bitka proti prepuknutiu nákazy už priniesla Francúzsko do najhoršej recesie za posledné desaťročia. Francúzska ekonomika sa v prvom štvrťroku tohto roku znížila o 6 percent, čo znamená najhoršiu situáciu od roku 1945.

Chyť ma, ak to dokážeš! Lekári naháňali muža v Rusku, ktorý bol podozrivý na Covid-19 (VIDEO)
Podozrivý muž na Covid-19 v ruskom meste Arzamas začal divokú naháňačku s lekármi potom, čo sa k nemu priblížila sanitka a situácia sa zmenila na akčný film. Informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 04 | 2020 | Marek Molnár