Ako si vybudovať imunitu na koronavírus
19 | 03 | 2020 I Mário Martinka

Súbežne s rastúcimi prípadmi potvrdeného koronavírusu u ľudí v Indii, rastie aj počet odporúčaní „čo robiť a čo nie“. Šíria sa najmä cez Facebook a WhatsApp. Najdesivejšou časťou týchto odporúčaní je, že nie sú nijakým spôsobom overené! Tento fakt sa týka každého z nás.


Ako teda prechádzať týmto mínovým poliam informácií bez ujmy? Internetový portál Cosmopolitan.in informuje prostredníctvom Lovneety Batraovej, odborníčky na klinickú výživu, zakladateľky Nutrition by Lovneet, ktorá odporúča stravu na posilnenie imunity. Silná imunita je totiž prvou obranou proti akýmkoľvek vírusom.

Indický egreš:
Klinické štúdie s infikovanými jedincami v čínskej provincii Wu-chan ukázali, že predávkovanie vitamínom C prostredníctvom kvapiek IVF prinieslo sľubné výsledky. Batraová navrhuje indické egreše ako bohatý zdroj vitamínu C, ktorý sa môže jesť ráno na lačný žalúdok. Siahnite skôr po čerstvých surovinách obsahujúcich vitamín C, namiesto konzervovaných štiav. Nejde ani tak o konkrétny druh ovocia, ako skôr o to, že je čerstvé a bohaté na vitamín C.

10 tipov, ako prežiť domácu karanténu
Cestovateľ, digitálny nomád a občasný bloger Peťo odporúča v čase šírenia koronavírusu svojim fanúšikom radšej necestovať. Na sociálnej sieti prináša 10 tipov, ako prežiť domácu karanténu. Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová


Zázvor:
COVID-19 vyvoláva najmä respiračné príznaky, a preto je nevyhnutné posilniť dýchací systém. Batraová odporúča, každý deň prehltnúť 5 ml zázvorovej šťavy, aby ste ochránili dýchaciu sústavu.

Anízová hviezdica:
Toto korenie obsahuje množstvo látok, ktoré sa používajú pri liečbe kašľa a chrípky. „Varte korenie v pohári vody a pite vodu každý deň,“ hovorí Batraová.

Kurkuma, čierne korenie a kokosový olej:
Drvené kôry čierneho korenia zmiešané v surovom kurkumovom a kokosovom oleji udržujú zápal pod kontrolou.

Surovú stravu uznali ako jeden z liekov na rakovinu
Holandsko uznalo surovú stravu ako oficiálny liek na rakovinu. Na rozdiel od spracovanej vytvára v ľudskom tele zásadité prostredie. A v tom sa rakovinové bunky nedokážu rozvíjať. Uviedol portál Fithacker.co. Čítať ďalej
20 | 01 | 2020 | Karolína Kristínová