Čínsky diplomat označil za pôvodcu koronavírusu USA
13 | 03 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Predstaviteľ čínskeho ministerstva zahraničných vecí tvrdí, že koronavírus „priniesli“ do krajiny americkí vojaci. Píše Moskovský komsomolec.


Hovorca čínskeho Ministerstva zahraničných vecí Geng Shuang však odmietol potvrdiť, že Peking považuje USA za zdroj šírenia koronavírusu COVID-19.


Predstaviteľ čínskeho ministerstva zahraničných vecí Zhao Lijian ale na Twitteri zverejnil, že koronavírus v meste Wu-chan, kde bol prvýkrát zaznamenaný, mohla do krajiny „priniesť“ americká armáda. V tejto súvislosti požiadal USA o vysvetlenie.


"Kedy sa objavil pacient nula v USA? Koľko ľudí je nakazených? Aké sú názvy nemocníc? Môže to byť americká armáda, ktorá priniesla epidémiu do Wu-chanu. Buďte transparentní! Zverejnite svoje údaje! USA nám dlhujú vysvetlenie!" píše Zhao Lijian na Twitteri.


V komentári k slovám svojho kolegu Geng Shuang poznamenal, že v medzinárodnej komunite vedcov, vrátane Američanov, neexistuje konsenzus o tom, čo bolo skutočným zdrojom koronavírusu. Zároveň vyzval na akceptovanie vedeckého stanoviska v tejto veci.


„Čínska strana je presvedčená, že ide o vedecký problém. Musíme si vypočuť profesionálny názor," citovala agentúra RIA Novosti Geng Shuanga. Podľa neho sa zrodilo množstvo teórií o zdroji COVID-19. Priznal však, že mnohí americkí politici vyjadrili rôzne verzie, ktoré sa ukázali ako nespoľahlivé.


Niektorí z vedcov tvrdia, že koronavírus je biologickou zbraňou! Našli v ňom stopy HIV
V koronavíruse objavili stopy HIV. Podľa vedcov sa do neho mohli dostať aj zámerne. Vďaka vkladu zložky HIV sa tak pôvodný zvierací vírus stal pre ľudí nákazlivý a smrteľný. Štúdiu publikoval vedecký portál bioRxiv. Čítať ďalej
04 | 02 | 2020 | Imrich Kovačič / Redakcia HD