(Aktualizované) Zvláštne súvislosti medzi koronavírusom a 5G sieťou - NEPRAVDA
02 | 03 | 2020 I Preklad: Redakcia HD
Táto správa bola nezávislým overovateľom, agentúrou AFP označená ako nepravda. Do čela tejto správy sme preto doplnili tento text dňa 17.6.2020 (17:55):
5G technológia nemá nič spoločné s novým koronavírusom

Na viacerých miestach na slovenskom internete a na sociálnych sieťach sa od začiatku marca 2020 objavujú nepravdivé konšpiračné teórie, ktoré zdieľali tisíce ľudí. Podľa nich má mobilná technológia 5G prispievať k šíreniu nového koronavírusu. Tieto tvrdenia sú nepravdivé, podľa expertov nemá 5G žiaden vplyv na vírusové ochorenia, akým je napríklad COVID-19.


Nezávislý overovateľ dohľadal k tejto správe všetky relevantné údaje a článok si môžete celý prečítať TU.

__________________________________________________________________________________________________________
Hlavný denník pôvodne uverejnil nepravdivý článok v tomto znení, čo však nebola pravdivá informácia. Preto je text preškrtnutý, ako nepravdivý.

Podľa The Freedom Articles existujú medzi vznikom a šírením COVID-19 a spúšťaním novej siete 5G podozrivé súvislosti.


Oficiálny zdroj smrtiaceho koronavírusu, pomenovaného neskôr ako COVID-19, bolo mesto Wu-chan. To sa ale bolo aj jedným z centier, kde Čína testovala prevádzku 5G siete novej generácie. Skončila sa 31. októbra 2019. Takmer presne dva mesiace pred vypuknutím epidémie.


Viacero vedeckých štúdií uvádza, že nová technológia 5G vyvoláva aj chrípkové príznaky. Sieť novej generácie 5G okrem iného údajne poškodzuje aj vrchnú ochrannú vrstvu ľudskej pokožky. Uľahčuje a zhoršuje tým pravdepodobne rozvinutie aj toho druhu choroby, ktorý sa teraz pripisuje vírusu COVID-19.


Výskumníci Mark Steel a Barrie Trower vo svojej hĺbkovej štúdii uvádzajú: „Sieť novej generácie 5G ničí imunitný systém stromov a zabíja hmyz. Na základe opakovaných testov sme vierohodne zistili, že dôsledkom silného žiarenia došlo k zničeniu ochranných puzdier nervových buniek. V niektorých krajinách, kde sa testy robili, už zaznamenali vymiznutie 90 % hmyzu, vrátane opeľovačov. Tie sa zhromažďovali okolo lámp, kde boli nainštalované vysielače siete 5G“.


Nielen mnoho znepokojených vedcov po celom svete, ale už aj nemálo politikov, si začína uvedomovať, o akú riskantnú technológiu v prípade siete 5G naozaj ide. Z toho dôvodu bola už na mnohých miestach zakázaná. Napríklad v Bruseli a v Holandsku. Tiež v niektorých oblastiach Švajčiarska, Írska, Talianska, Nemecka, Veľkej Británie, USA a Austrálie.


Od 18. do 27. októbra 2019 sa zhodou okolností v meste Wu-chan odohrávali Svetové vojenské hry. Pri tejto príležitosti sa vôbec prvýkrát naplno využívala i 5G sieť. Zároveň, 18. októbra 2019, organizovalo Centrum Johnsa Hopkinsa spolu so Svetovým ekonomickým fórom a Nadáciou Billa a Melindy Gatesovcov akciu spočívajúcu v simulácii vírusovej pandémie. Jej názov znel „Udalosť 201 - Cvičenie zvládnutia globálnej pandémie“. A zdrojom nákazy bol práve koronavírus, teraz celému svetu známy ako COVID-19.


Je možné, že koronavírus je biologická zbraň
Ruský vojenský expert Konštantín Sivkov pripúšťa, že najnovší koronavírus môže byť cielenou biologickou zbraňou. Uviedol portál Life.ru. Čítať ďalej
31 | 01 | 2020 | Preklad: Redakcia HD