Harabin by sa mal modliť, aby sa Vlasť dostala do parlamentu, inak liberáli budú oslavovať
04 | 02 | 2020 I Peter Bachan

Súčasná predvolebná situácia naberá na obrátkach. Vznikli dva tábory – liberáli vs. Kotleba. Všetky ostatné strany akoby neexistovali.


Pronárodná scéna sa zmobilizovala excelentne. Liberáli však môžu mať nádej vďaka Harabinovi. Práve Harabin triešti pronárodné hlasy, ktoré môžu úplne prepadnúť a pomôcť progresívcom. Ponaučiť sa treba z jeho prezidentskej kampane, pretože ide o veľa a Harabin už súčasťou systému bol, na to netreba zabúdať.

Štefan Harabin nedávno uviedol, že Kotleba by sa mal modliť, aby sa Vlasť dostala do parlamentu, inak nebude mať šancu, aby s nimi niekto vôbec jednal o spolupráci. „Treba povedať aj niečo o budúcej politickej zostave. Dovolím si povedať, čo registrujem vo vyjadreniach jednotlivých lídrov. Pán Pellegrini povedal, že on je ochotný ísť s Kiskom do koalície. Kiska a liberáli pritom nadávajú na Smer, že sú to zlodeji. Kiska tiež povedal, že s Pellegrinim je ochotný ísť. Čiže, kto volí Smer, volí budúcu koalíciu Smeru s Kiskom a narkomanom Trubanom.“

Obdobnú úvahu zverejnila oveľa skôr predsedníčka Národnej koalície Slavěna Vorobelová vo svojom blogu, konkrétne na portáli Hlavne správy.

Národná koalícia je súčasťou bloku zjednotených pronárodných kresťanských strán spolu s Kuffovcami, teda KDŽP – Aliancia za Slovensko, Doma dobre, Priama demokracia, ktoré sa dokázali spojiť v rámci memoranda o spolupráci práve s Kotlebovcami – Ľudovou stranou Naše Slovensko. Harabin rokoval s Kotlebom tiež, no rokovania dopadli neúspešne. Harabin sa rozhodol ísť samostatne, o čom svedčila aj uniknutá tlačová správa, že spoluprácu národných strán vôbec neplánoval a nemal záujem sa spájať. Ako prieskumy ukazujú, zjednotenie Kotlebu a 4 strán bolo správnym krokom ako posilniť pronárodné politické spektrum a odraziť tak útoky liberálnej propagandistickej mašinérie.

Vorobelová dodáva, že ak si chceme zachovať svoje kresťanské hodnoty, svoju národnú identitu, Slovenská republika musí byť suverénnym štátom, aby mohla čeliť zvrátenej liberálnej ideológii zo západu – LGBTI propaganda, registrované partnerstvá, adopcie detí pármi rovnakého pohlavia, americké vojenské základne na našom území, likvidácia našej Ústavy, atď.

Podľa Vorobelovej, aby bolo možné odstrániť vplyv finančných a záujmových skupín na riadenie štátu, tak v prvom rade musíme zmeniť tento systém, ktorý im to dlhé roky umožňuje. „Je nevyhnutné odpolitizovať políciu, prokuratúru a súdnictvo, aby bolo možné stíhať momentálne nedotknuteľných zločincov. To sa dá dosiahnuť iba voľbou tzv. „antisystémových“ strán, jedine tie dokážu zlikvidovať tento korupčno-protekčný zločinecký systém,“ tvrdí predsedníčka Národnej koalície.

Príhovor z Nitry, matky slovenských miest (Peter Oremus)
Autor je aktívny politik Čítať ďalej
31 | 01 | 2020 | Peter Oremus


Na jednej strane sa Harabin odvoláva na rozsudok Najvyššieho súdu SR vo vzťahu k ĽSNS, no na druhej si odporuje, že Kotleba nie je prijateľný, nie že v Bruseli a Washingtone, ale ani v Moskve, pre svoje postoje k druhej svetovej vojne (pozn. ĽSNS má zastúpenie v Európskom parlamente). Avšak v texte memoranda zjednotených pronárodných kresťanských strán deklaruje aj Kotleba svojim podpisom, že odmieta všetky krivdy spáchané na ľudstve v minulosti. Opakovane sa v médiách vyjadril, že holokaust nespochybňuje, keďže história je každému známa. Je demokracia, preto všetci by mali rešpektovať demokratické princípy a vôľu občanov bez ohľadu na stranícke tričko.

„Zároveň treba zdôrazniť, že na kandidátke Kotlebu sa nachádza Marián Tkáč, podpredseda KDŹP – Aliancia za Slovensko, ktorý je známy svojím kladným postojom práve k Rusku a nikto tak nemôže spochybňovať postoje strany k tejto krajine,“ dopĺňa predseda KDŽP Tomáš Taraba.

ĽSNS na rozdiel od Slovenskej národnej strany hlasovala proti provokačným akciám aj za účasti našich vojakov na hraniciach a je proti ruským sankciám.

Ak si spomenieme na slogany Bugára, že so Smerom nikdy, SNS s Maďarmi bola nepredstaviteľná kombinácia, aj situácia po voľbách môže mnohých prekvapiť. Dôležité je, aby zjednotené pronárodné kresťanské strany získali, čo najsilnejší mandát, a potom môžu súčasný systém a väzby systémových politikov pretrhnúť, pričom Slovensko sa znova nadýchne. Harabin s Vlasťou môže byť len prepadnutý pronárodný hlas a tým pádom podporí liberálov. O tom, že nedokáže spolupracovať, sme sa už presvedčili. Čo by opozícia dala za to, ak by sa 5 strán spojilo?! Teraz úprimne, to čo sa nepodarilo nikomu od roku 1993, sa v roku 2019 podarilo práve Mariánovi Kotlebovi – spojiť národnú scénu.

Liberálni fašisti útočia a chceli by asi likvidovať nepohodlných!
Autorka je aktívna politička Čítať ďalej
03 | 02 | 2020 | Slavěna Vorobelová