Princ Harry s rodinou strávia Vianoce v Kanade
21 | 12 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR
Princ Harry s rodinou strávia vianočné sviatky "v súkromí" v Kanade. V piatok to podľa stanice Sky News potvrdil Kensingtonský palác a ukončil tak špekulácie o tom, kde sa manželia so synom aktuálne nachádzajú.

Princ Harry, jeho manželka Meghan a ich sedemmesačný syn Archie tak budú chýbať na tradičnom vianočnom stretnutí, ktoré v obci Sandringham pravidelne organizuje Harryho stará mama, kráľovná Alžbeta II.

Hovorkyňa Harryho a Meghan síce potvrdila, že sú na šesť týždňov v Kanade, viac detailov však neposkytla.

"Rozhodnutie usadiť sa v Kanade odráža dôležitosť tejto krajiny Spoločenstva národov pre oboch," uviedla. "Vojvoda zo Sussexu navštevoval Kanadu dlhoročne a takisto vojvodkyňa tam žila sedem rokov, pokým sa stala členkou kráľovskej rodiny," povedala hovorkyňa pre Sky News.

Brexitový uzol sa konečne rozťal, plusom je dohoda (Juraj Hrabko)
Voľby vo Veľkej Británii dali podľa publicistu Juraja Hrabka definitívnu odpoveď na otázku, či a ako sa uskutoční brexit. Čítať ďalej
21 | 12 | 2019 | TASR


Američanka Meghan je povolaním herečka. Pred uzatvorením manželstva s Harrym nakrúcala televízny seriál Suits (Kravaťáci) a pri tejto príležitosti žila sedem rokov v kanadskom Toronte, ktorý aj označovala za svoj domov.

Kanadský premiér Justin Trudeau vojvodu a vojvodkyňu zo Sussexu so synom privítal prostredníctvom tvítu.

"Princ Harry, Meghan a Archie, želáme vám pokojný a požehnaný pobyt v Kanade," napísal na Twitteri. "Ste našimi priateľmi a vždy tu budete vítaní," dodal Trudeau.

Agentúra AFP v sobotu komentovala, že pár si berie vianočné voľno od povinností, ktoré im ako členom britskej kráľovskej rodiny plynú.

Pápež varoval pred strnulosťou v kresťanstve a vyzval na zmeny
21 | 12 | 2019 | TASR


Harry povedal, že on a jeho brat William sa aktuálne vydali na cesty, ktoré vedú opačnými smermi. Sťažoval sa taktiež na rušivé mediálne informovanie o svojej rodine.

Harry a Meghan, ktorí sa zosobášili v máji 2018, strávili posledné dva razy Vianoce s britskou kráľovnou Alžbetou II., jej manželom Philipom a ďalšími členmi britkej kráľovskej rodiny vo vidieckom sídle v obci Sandringham v grófstve Norfolk severne od Londýna.