Traja Čečenci plánovali teroristický útok na vianočné trhy vo Viedni
17 | 12 | 2019 I Dominik Simon

Rakúska polícia obvinila troch Čečencov z plánovania teroristického útoku. Cieľom atentátu mali byť vianočné trhy pri viedenskej katedrále svätého Štefana. Útoky podľa agentúry APA naplánoval 24 ročný Čečenec, ktorý je už dlhší čas vo väzení.


Dvoch podozrivých Čečencov vo veku 25 a 31 rokov rakúska polícia zadržala v závere minulého týždňa a súd ich následne poslal do väzby. Ich obhajcovia obvinenia odmietajú.

Tretí podozrivý si už nejakú dobu odpykáva vo väznici v Hirtenberg južne od Viedne trojročný trest za členstvo v teroristickej organizácii. Práve tento 24 ročný Čečenec, ktorý je považovaný za prívrženca organizácie Islamský štát, podľa agentúry APA atentáty spoza mreží naplánoval. Súčasťou plánov bol aj jeho útek z väzenia.

Ako muž so svojimi dvoma známymi komunikoval, zatiaľ nie je jasné. Vo väznici Hirtenberg platí podľa agentúry APA prísny zákaz používania mobilných telefónov. Údajného hlavného strojcu atentátov už preložili do inej rakúskej väznice s najvyššou možnou ostrahou.

Riaditeľka školy zariadila „cvičný“ teroristický útok. Deti plakali, jeden žiak vyskočil z okna
Zamaskovaní muži so zbraňami vnikli do školy a nikto okrem riaditeľky nevedel, že ide o cvičenie. Správu na Slovensko priniesol portál tvnoviny.sk. Čítať ďalej
05 | 12 | 2019 | Gabriel Matta