Gál podal návrh na disciplinárne konanie voči Jankovskej a Harabinovi
21 | 10 | 2019 I Gabriel Matta

Bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika Jankovská a sudca Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin budú disciplinárne stíhaní.


Podnet na disciplinárne stíhanie bývalej štátnej tajomníčky pod vedením samotného Gála a exministra spravodlivosti Štefana Harabina dnes podal minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd). Informoval o tom tlačový odbor rezortu. Podľa Gála sú dôvodom na disciplinárne stíhanie voči Jankovskej jej klamlivé výroky a Harabin sa podľa ministra Gála previnil tým, že sa ako sudca aktívne angažuje v politike.




Bývalá štátna tajomníčka sa podľa šéfa rezortu spravodlivosti dopustila klamstva, keď opakovane tvrdila, že nebola vo vile advokáta Radomíra Bžána v Chorvátsku. Fakt, že tam Jankovská skutočne bola potvrdil samotný Bžán. Jankovská je okrem iného aj medzi podozrivými sudkyňami, u ktorých v závere augusta tohto roka zasahovala polícia. Dôvodom je údajná spolupráca s Marianom Kočnerom, ktorý je už obžalovaný ako objednávateľ vraždy novinára Jána Kuciaka.

Pri Harabinovi nie je v súlade s výkonom povolania sudcu podľa Gála fakt, že sa aktívne angažuje v politike. Sudca kandidoval neúspešne v tohtoročných prezidentských voľbách a plánuje tiež vstúpiť do parlamentnej politiky ako volebný líder strany Vlasť.