Nenávistný príspevok zamestnankyne Kancelárie prezidenta bude Čaputová riešiť osobne
27 | 09 | 2019 I René Skalný
Zdá sa, že Národný pochod za život, ktorý sa konal minulú nedeľu v Bratislave vyvoláva v spoločnosti stále živé emócie. Najnovšou kauzou je nenávistný príspevok zamestnankyne prezidentskej kancelárie, ktorá vyše 50-tisíc účastníkov označila skutočne nevyberaným slovníkom.

„Inkvizítori. Pokrytci. Pedofili. Úchyláci.“ Vyjadrila sa Henrieta Hajtová z tlačového oddelenia prezidentky Zuzany Čaputovej vo svojom príspevku na Instagrame.

Napriek tomu, že bývalá novinárka svoj názor zdieľala na súkromnom profile, jej slová neunikli verejnosti.

Smerácky poslanec Juraj Blanár verejne vyzval prezidentku, aby v tejto veci konala. „Toto je neprijateľné, aby sa z kancelárie prezidentky šírila nenávisť proti ľuďom, ktorí vyjadrujú demokraticky svoj názor,“ napísal na svojom facebookovom profile poslanec.

Čaputová, Vallo, Truban - sú "noví" politici len produktom, ktorých musia "vyrobiť" mágovia marketingu?
Do parlamentných volieb nám ostáva necelý polrok, a "spod kameňa" opäť vyskakujú "noví" politici. Nie je to však prvýkrát, čo sa tak deje. Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Hajtová si rýchlo uvedomila, že „prestrelila“: „Za svoje vyjadrenia na Instagrame sa týmto ospravedlňujem, uvedomujem si, že to bolo z mojej pozície nevhodné.

Aj keď išlo o vyjadrenie na mojom súkromnom účte, ktorý je uzavretý len pre mojich priateľov, použila som nevhodné slová a ospravedlňujem sa ľuďom, ktorých som sa tým dotkla,“ ospravedlňuje sa Hajtová.

Prezidentka republiky sa z pochybenia zamestnankyne chystá vyvodiť patričné dôsledky. Ako uviedol jej hovorca: „Pani prezidentka sa od spomínaných vyjadrení ostro dištancuje, nesúhlasí s takýmito prejavmi, považuje ich za neprípustné.

Sama volá po väčšom rešpekte v spoločnosti. Po návrate z Valného zhromaždenia OSN v New Yorku bude situáciu riešiť,“ uviedol Martin Strižinec, hovorca prezidentky Čaputovej.