"SNS podpísala Memorandum za život a vlasť, za ochranu života. Aj tým zastavujeme liberálne šialenstvá", tvrdí Danko
20 | 09 | 2019 I SITA

Slovenská národná strana je najstaršou politickou stranou, v ktorej sú predstavitelia ako podpredseda SNS Anton Hrnko, ktorý stál pri zrode štátotvorných dokumentov, a preto je pre SNS prirodzené chrániť našu vlasť. Andrej Danko, predseda strany SNS a zástupcovia Kresťanskej Aliancie podpísali spoločne Memorandum za život a vlasť. „Jedným z dôvodov bol, že sú tu rozdielne politické strany a hlásia sa k nedeľnému pochodu,“ uviedol šéf SNS.


SNS presadila doložku za rodinu, či zastavila Istanbulský dohovor. Podpisom Memoranda vyzývame aj iné politické subjekty k diskusii a práci na tvorbu zákona, ktorý bude obsahovať tieto aspekty ochrany života.

„Budeme pozývať všetkých zástupcov politických strán k okrúhlemu stolu, občianskych združení či cirkví, aby sa k tomuto Memorandu pridali a ho podpísali. Túto tému si prisvojovali tiež fašisti a extrémisti, aby ju politicky zneužívali. Ľudia snáď časom pochopia, že ten, kto chce niečo presadzovať s Kotlebom, tak nikto sa s takými ľuďmi nebude vo svete rozprávať a nič tak nepresadia. Verím, že ich pravú tvár ešte odhalíme,“ podotkol predseda parlamentu a SNS Andrej Danko na margo kradnutia podobných tém stranou ĽSNS.

Predseda strany KDŽP - Aliancia za Slovensko Tomáš Taraba po podpísaní dohody za ochranu života povedal: „Slovensko má veľký morálny dlh voči ochrane života. Sme radi, že SNS ako najstarší politický subjekt, ktorý tu pri vzniku štátnosti bola, podpísala s nami toto Memorandum. Slovensko bude vtedy silným štátom, ak budeme rásť demograficky či ekonomicky. Chceme veci riešiť a vyzývame aj iné politické strany, aby sa k memorandu pridali, aby sme urobili ucelený program a následne tak mohli riešiť pragmatické veci, pretože hodnotové budeme mať garantované.“

Podpis Memoranda je prvým krokom k politickej spolupráci so všetkými ostatnými stranami, ktoré majú kresťanské hodnoty. „Budeme vyzývať politické strany, aby pristúpili k tomuto memorandu, ktoré chcú bojovať za vlasť a život. Budú spájať ľudí, ktorí milujú Slovensko a si ho vážia. Ochrana života a rodiny je pre nás prioritou,“ zdôraznil predseda strany SNS Andrej Danko.