Snowden pripúšťa zasahovanie Ruska do volieb v USA. Amerika je však podľa neho v tomto smere ešte horšia
16 | 09 | 2019 I Imrich Kovačič
Edward Snowden pre Der Spiegel hovoril o jeho živote v Ruskej federácii. Podľa neho vedie úplne normálny život, stretáva sa s priateľmi v Moskve, chodí so svojou ženou do parku, vozí sa taxíkom a dokonca jazdí aj metrom. Snowden sa však radšej dištancuje od ruskej spoločnosti.


"Zámerne si zachovávam odstup od ruskej spoločnosti, radšej trávim čas v anglicky hovoriacej spoločnosti. Inými slovami, nikdy si nebudem robiť selfie s pozadím Kremľa, pretože zneuctili moju prácu a používajú ju proti americkej vláde," vysvetlil bývalý agent CIA a NSA.

Snowden pripúšťa, že Rusko mohlo zasahovať do prezidentských volieb v USA v roku 2016. Podľa jeho názoru však Spojené štáty nie sú o nič lepšie, pretože už niekoľko desaťročí sa snažia získavať kontrolu nad inými štátmi.

"Som si celkom istý, že Rusko mohlo manipulovať s prezidentskými voľbami v USA, ale USA nikdy nemanipulovali s voľbami? Robia to už niekoľko desaťročí," vysvetlil Snowden svoju pozíciu.

Snowden sa necíti komfortne, pretože podľa jemu dostupných informácií sa po vydaní Juliana Assangea, začali Spojené štáty zameriavať na Rusko s cieľom vydať Edwarda Snowdena.