Legislatíva o zaisťovaní majetku je v druhom čítaní
13 | 09 | 2019 I SITA

 Legislatíva o zaisťovaní majetku z dielne Ministerstva spravodlivosti SR je v druhom čítaní. Cieľom opatrenia je najmä zjednodušiť správu zhabaného majetku, pričom súdy s ním budú môcť jednoduchšie, rýchlejšie a efektívnejšie nakladať.


„Ministerstvo spravodlivosti pripravilo prehľadnejší návrh zákona oproti predošlej verzii. Rezort vypustil zo znenia všetky náležitosti, ktoré so zaisťovaním majetku nesúvisia,“ uviedla pre agentúru SITA ešte v máji hovorkyňa rezortu Zuzana Drobová.

Podľa ministra Gála príde s novelou iba akési zlepšenie súčasného stavu. Po novom by mohli inštitúcie efektívnejšie nakladať so zaisteným majetkom, ktorý napríklad podlieha trvanlivosti a môže stratiť na hodnote.

„Zaisťovanie majetku stihneme pripraviť do konca volebného obdobia. Ide o také záležitosti, aby sme vedeli spravovať majetok, ktorý sa napríklad rýchlo kazí. Nie sme však v súčasnosti bezzubí, ale musíme upraviť niektoré procesy, ktoré naozaj potrebujeme, aby sme vedeli efektívnejšie konať,“ uviedol Gál pre agentúru SITA ešte vo februári tohto roka.

Poslanci začnú rokovať o troch návrhoch zákonov v pôsobnosti rezortu dopravy a výstavby
Tri návrhy zákonov v pôsobnosti Ministerstva dopravy a výstavby SR prerokujú poslanci Národnej rady SR v úvode štvrtého rokovacieho dňa 49. schôdze. Minister dopravy a výstavby Árpád Érsek uvedie v prvom čítaní návrhy noviel zákonov o energetickej... Čítať ďalej
13 | 09 | 2019 | SITA