Koaličná rada sa podľa Danka venovala programu nadchádzajúcej schôdze
09 | 09 | 2019 I TASR

Lídri koalície sa na pondelkovej koaličnej rade venovali programu nadchádzajúcej riadnej schôdze Národnej rady (NR) SR. Povedal to predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) s tým, že preňho je priebeh schôdze dôležitý najmä z hľadiska schvaľovania zákonov.


"Okrem dvoch, troch zákonov z toho veľkého počtu na koaličnej rade nevznikli žiadne problémy. Myslím si, že schôdza z hľadiska vládnych a poslaneckých návrhov, až na pár výnimiek, by mala byť dôstojná, že nie sú problémy," povedal Danko s tým, že je najvyšší čas baviť sa o tom, čo môže vyrieši problémy ľudí. Podstatné je preňho to, aby prešli v pléne napríklad návrhy na zníženie dane z príjmov, DPH či oslobodenie dôchodcov od koncesií a podobne.

Podľa Danka koalícia nie je povinná dodávať opozícii hlasy
Koalícia nie je povinná dodávať opozícii hlasy. Na dnešnom brífingu to uviedol predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Reagoval tak na to, že sa mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom odvolať premiéra Petra Pellegriniho ani dnes nepodarilo otvoriť.... Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | SITA


Koaliční partneri podľa jeho slov hovorili aj o návrhu predsedu Smeru-SD Roberta Fica o vymáhaní výživného štátom. Danko jeho návrh akceptuje, problém však nevidí len v samotnom vymáhaní. Pri spore o výživné považuje za dôležité, aby súd do 30 dní rozhodol o jeho výške. Danko avizoval, že takýto návrh plánuje predložiť.

Na otázku, či má jasno v tom, kto šéfuje Smeru-SD, odpovedal, že je to záležitosť vzťahu Fica s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD). Podľa svojich slov do situácie nechce vnášať zbytočné emócie. Podstatné sú pre neho v súčasnosti návrhy zákonov, ktoré môžu pomôcť ľuďom. "O tom sme sa dnes tri hodiny zodpovedne rozprávali," dodal Danko v súvislosti s koaličnou radou.