Podľa Danka koalícia nie je povinná dodávať opozícii hlasy
09 | 09 | 2019 I SITA

 Koalícia nie je povinná dodávať opozícii hlasy. Na dnešnom brífingu to uviedol predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Reagoval tak na to, že sa mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom odvolať premiéra Petra Pellegriniho ani dnes nepodarilo otvoriť.


"V prvom hlasovaní bolo 67 poslancov preukázateľne v rokovacej sále. Opozičných poslancov bolo 62 a koaličných päť. Pravidlá koalície a opozície hovoria, že koalícia nechce popierať práva opozície. Nikde nie je napísané, že za lajdáctvo, respektíve nekonanie opozície, je koalícia povinná dopĺňať hlasy opozície," uviedol s tým, že schôdza sa dnes nekoná preto, že neboli prítomní opoziční poslanci Vladimír Sloboda (SaS) a Boris Kollár (Sme rodina).

"Pán Kollár si robí charitu a PR v zahraničí. Je povinnosť poslancov, ktorí sa pod schôdzu podpísali, aby tu boli. Za štyri dni sa dalo pricestovať aj z Ameriky," dodal šéf parlamentu.

Opozícia chce znova iniciovať schôdzu na odvolanie premiéra
Opozícia chce opätovne iniciovať zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR na odvolanie premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD). Zozbierala už 26 podpisov, ďalšie chce vyzbierať v priebehu dňa. V pondelok to povedal líder hnutia OĽaNO Igor... Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | TASR


Sloboda pre agentúru SITA uviedol, že bol na pracovnej ceste v Žiline a vlak meškal. "Uvedomujem si, že je to chyba, že som si mohol cestu preložiť. Keby vlak nemeškal, tak by som hlasovanie stihol," dodal. Teraz je prítomný v NR SR.

Mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom odvolať premiéra Petra Pellegriniho sa dnes nepodarilo otvoriť ani na druhý pokus. Plénum nebolo uznášaniaschopné. V piatok na spoločnom brífingu vyzvali predseda parlamentu Andrej Danko a predseda vlády Peter Pellegrini opozíciu, aby sa na schôdzi zúčastnili.

Tento bod programu bude prerokovaný na najbližšej riadnej parlamentnej schôdzi, ktorá sa začína v utorok o 13:00. Opozícia sa pokúsila odvolať premiéra už v piatok, no ani dvakrát sa ju predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi nepodarilo otvoriť.

Prezentovalo sa menej než 70 poslancov, na otvorenie schôdze je potrebných 76 prítomných.