Trump povedal, že sa Sovietsky zväz "premenoval" na Rusko. Žije v alternatívnom vesmíre?
05 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Donald Trump na stretnutí so svojimi stúpencami v americkom meste Cincinnati, Ohio povedal, že sa Sovietsky zväz dobrovoľne premenoval na Rusko, píše The Independent.


Donald Trump, ktorý hovoril so svojimi priaznivcami v Cincinnati (Ohio), uviedol podľa The Independent, že sa sovietske republiky rozhodli premenovať na Rusko.

Podľa novín sa prezident Spojených štátov vo svojom chaotickom prejave dotkol mnohých tém, vrátane mlynov a liečby rakoviny. Trump poznamenal, že sa Amerika stala najväčším dodávateľom elektriny na svete, taktiež kritizoval Parížsku klimatickú dohodu 2016 a súčasne naznačil, že akonáhle sa ľudia ZSSR prebudili, rozhodli sa zmeniť názov svojej krajiny.

Nenávisť v našej krajine nemá miesto, prehlásil Trump
Americký prezident Donald Trump v nedeľu odsúdil dve masové streľby v Ohiu a v Texase, pričom zdôraznil, že "nenávisť v našej krajine nemá miesto". Trump novinárom v meste Morristown v New Jersey tiež povedal, že jeho vláda sa o tento problém... Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | SITA


"Teraz sme väčším výrobcom energetických zdrojov, ako Sovietsky zväz," citoval prezidenta The Independent. "Pamätáte na Sovietsky zväz, keď boli všetci spolu? Predtým, než sa rozhodli premenovať sa na Rusko. Vždy bolo ich snom byť najsilnejšia krajina, ale potom sa stali Ruskom."

Donald Trump pripustil, že ZSSR a Saudská Arábia "vykonali veľké úsilie na výrobe energetických zdrojov", ale teraz sú Spojené štáty väčšie, než tieto dve krajiny. V tejto súvislosti prezident spomenul ukončenie pôsobenia Spojených štátov ako lídra "obmedzovania pracovných miest" a "strašne drahej" Parížskej dohody.

Britská publikácia s iróniou poznamenala, že Trump "v histórii nebol nikdy silný". Trump zrejme verí, že Sovietsky zväz pozostával iba z krajiny, ktorá je teraz známa ako "Rusko".

Independent posmešne uviedol, že prezident Spojených štátov sotva počul aspoň o polovici republík Sovietskeho zväzu, a zdá sa, že úplne zabudol na históriu jeho zrútenia.

Komentár Vladimíra Prochvatilova: Trumpova administratíva potrebuje mať na čele Ukrajiny „svojho“ predsedu vlády
Vladimír Prochvatilov (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | Zuzana Perželová