ĽSNS: Armádny projekt transportérov 4x4 mal podporiť domáci priemysel. Napokon je všetko inak
05 | 08 | 2019 I SITA

 Ministerstvo obrany SR plánuje obstarať transportéry 4x4 za stovky miliónov eur bez aktívnej účasti slovenského obranného priemyslu, táto požiadavka však v pôvodných dokumentoch bola.


Tvrdia to poslanci Národnej rady SR za stranu Mariana Kotlebu ĽSNS s tým, že tento tender je podľa nich potrebné preveriť. V súčasnosti ho na podnet rezortu obrany kontroluje Úrad pre verejné obstarávanie, ktorý bude informovať o výsledku po skončení preverovania.

Definitívne slovo pri transportéroch napokon bude mať zrejme vláda SR a premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Na vozidlá plánuje rezort obrany vynaložiť 321 miliónov eur bez DPH, ďalšie investície pôjdu do výzbroje či špecializovaných systémov.

Krajňák chce zaviesť príspevok na darovanie šancí vo vzdelávaní žiakom zo SZP
Z inšpekčných zistení Štátnej školskej inšpekcie vyplýva, že žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia (SZP) patria k menej úspešným žiakom, ktorí nezvládajú prechod z nižšieho stupňa vzdelávania na vyšší stupeň. Štátny tajomník Ministerstva... Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | SITA


"Pôvodne hovorili dokumenty, ktoré odobrila vláda, aj o zapojení domáceho obranného priemyslu. Ja sa pýtam, prečo táto požiadavka v definitívnom dokumente k súťaži na transportéry 4x4 nie je?

Počúvali sme veľké vyhlásenia Slovenskej národnej strany (SNS) a rezortu obrany o tom, ako chcú podporiť domáci priemysel a napokon bude zrejme všetko inak," povedal poslanec NR SR a predseda ĽS NS Marian Kotleba na dnešnom tlačovom brífingu.

Podľa Kotlebu je potrebné sa pýtať na tieto skutočnosti kompetentných, ktorí zmenili znenie dokumentov. "Treba sa pýtať na vedení SNS, Ministerstve obrany SR a Úrade vlády SR, prečo vynechali túto požiadavku. Nech povedia, prečo to tak je a ak menili znenie alebo zadanie, nech vysvetlia daňovým poplatníkom, prečo," dodal predseda ĽSNS.