ŠPORT: Manchester City neopätoval lásku čínskych fanúšikov, Guardiola s tým nesúhlasí
23 | 07 | 2019 I SITA

Tréner futbalistov anglického klubu Manchester City Josep Guardiola odmietol obvinenia z toho, že "Citizens" sa v priebehu minulotýždňovej návštevy Číny správali arogantne a neúctivo. Čínska spravodajská agentúra Xinhua ostro skritizovala správanie hráčov anglického šampióna počas zápasov Premier League Asia Trophy v Nan-ťingu a Šanghaji.


Agentúra v článku s názvom "Láska čínskych fanúšikov k ManCity na domácej pôde nebola opätovaná" obvinila manchesterský klub, že pricestoval do Číny za účelom zisku a nie preto, aby si podmanil srdcia a duše tamojších futbalových priaznivcov.

V príspevku sa ďalej píše, že arogantný prístup našťastie od Manchestru City neprevzali ďalšie kluby, ktoré sa zúčastnili na spomenutej akcii. Tie si vďaka príkladnému vystupovaniu získali rešpekt, sympatie aj nových fanúšikov v najľudnatejšej krajine sveta.

ŠPORT: Američania v Tokiu ovládnu medailovú bilanciu, Slováci môžu získať štyri cenné kovy
Ak by sa konali olympijské hry v Tokiu v týchto dňoch, najúspešnejšou krajinou z hľadiska celkového počtu medailí aj cenných kovov so zlatým odleskom by boli Spojené štáty americké. Reprezentanti USA by podľa predpovede analytickej spoločnosti... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | SITA


Kouč Guardiola však tieto informácie označil za nepravdivé. "Na to, aby niekto také niečo napísal, musí vedieť, čo všetko sa dialo okolo nášho mužstva. V Šanghaji sme strávili neuveriteľné chvíle. Snažili sme sa urobiť všetko, k čomu sme sa zaviazali, keď sme súhlasili s cestou do Číny. Možno nejaký novinár bol z nás trochu naštvaný, aj keď neviem, z akého dôvodu. Myslím si, že je to ďaleko od reality," poznamenal 48-ročný Španiel.

Manchester City nastúpil v doterajšom priebehu ázijského turné na dva zápasy, predstaví sa ešte v Hong Kongu a v japonskom Tokiu. Ani krídelníkovi tohto tímu Raheemovi Sterlingovi sa nepáčili vyhlásenia na adresu ManCity.

"Zakaždým, keď sme sa z tréningu vrátili do hotela, vyhoveli sme všetkým fanúšikom, rozdali sme autogramy a rozlúčili sme sa. Mal som pocit, že medzi nami a čínskymi fanúšikmi bol dobrý vzťah. Opýtajte sa aj ostatných chlapcov v tíme. Všetkým sa v Číne veľmi páčilo," skonštatoval anglický reprezentačný krídelník.

ŠPORT: Federer sa presťahuje do Rapperswilu priamo k jazeru. Doma bude mať tenisový kurt aj školu pre deti
Tridsaťtisícové mestečko Rapperswil-Jona vo švajčiarskom kantóne St. Gallen dostane už o niekoľko mesiacov exkluzívneho obyvateľa, resp. obyvateľov. Budú nimi 20-násobný grandslamový šampión Roger Federer a jeho rodina. Najobľúbenejší tenista na... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | SITA