KRIMI: Polícia zadržala podozrivých z lúpežných prepadnutí na strede a východe Slovenska
06 | 07 | 2019 I TASR

Národná kriminálna agentúra v sobotu zasahovala na strednom aj východnom Slovensku.


V spolupráci s príslušníkmi Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici vykonala protizločinecká jednotka akciu pod názvom Trezor, v rámci ktorej zadržala dvoch podozrivých z lúpežných prepadnutí vo viacerých krajoch Slovenska. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

PÍŠE MIROSLAV RADAČOVSKÝ: Slovanský dvojkríž v Štrasburgu
Vážení Slováci, vážené Slovenky, priatelia, Ako poslanec Európskeho parlamentu som sa zúčastnil v dňoch 2. – 4. júla 2019 zasadnutia Európskeho parlamentu v Štrasburgu. Čítať ďalej
06 | 07 | 2019 | MIROSLAV RADAČOVSKÝ


"Zdržali sme podozrivých Bystričanov Mareka V. (40) a Pavla Š. (38)," konkretizujú policajti. "Okrem iných lúpeží mali vo februári so samopalom a sekerou v ruke v Žiari nad Hronom lúpežne prepadnúť zamestnankyňu záložne, mali pritom ukradnúť zlato a viac ako 20.000 eur," dodávajú.

Keďže polícia v súčasnosti vykonáva procesné úkony súvisiace aj s ďalšími prípadmi, ďalšie podrobnosti momentálne poskytnúť nemôže.

Polícia obvinila troch mužov z okresu Michalovce a Trebišov. Koncom mája mali z rodinného domu v obci Bracovce v Michalovskom okrese okrem iného ukradnúť približne štvrť milióna eur aj tehličky z drahého kovu. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, policajné zložky ich zadržali počas štvrtkovej akcie zameranej na majetkovú trestnú činnosť v okrese Michalovce a umiestnení boli do cely policajného zaistenia, následne boli obvinení.

Rozvod zakladateľa Amazonu ho bude stáť 38 miliárd USD
Rozvod zakladateľa americkej obchodnej spoločnosti Amazon Jeffa Bezosa s manželkou MacKenzie Bezosovou v piatok zavŕšil sudca v seattleskej oblasti. Čítať ďalej
06 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič


Ako spresnila, ide o 39-ročného Dezidera, ktorý bol doposiaľ 12-krát súdne trestaný, ďalej o 41-ročného Eleméra - zatiaľ desaťkrát súdne trestaného - a 28-ročného Tomáša, ktorý bol súdne trestaný dvakrát. Polícia ich v piatok obvinila z obzvlášť závažného zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva.

Kým ostatní dvaja po vypáčení balkónových dvier dávali pozor, podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania 39-ročný muž vošiel do domu a z jednej z izieb odcudzil kovovú pokladničku s finančnou hotovosťou najmenej 250.000 eur, ktorá bola v bankovkách s nominálnou hodnotou 100 a 500 eur, staré bankovky a mince rôznych mien, dve tehličky investičného zlata, dve tehličky investičného striebra a najmenej 15 strieborných investičných mincí.

„Počas policajnej akcie boli vykonané tri domové prehliadky, pri ktorých sa policajtom podarilo zaistiť takmer 90.000 eur v bankovkách s nominálnou hodnotou 100 eur,“ spresnila Ivanová.

Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. „Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie všetkých troch obvinených mužov,“ uzavrela.

Komentár Petra Sokola: „A už se perou“ , akoby povedal klasik. Nové slušné, staronové ešte slušnejšie...
„A už se perou“ , akoby povedal klasik. Nové slušné, staronové ešte slušnejšie a iné opozičné, či mimoparlamentné strany sa tvária že to myslia so spájaním vážne. Čítať ďalej
06 | 07 | 2019 | Peter Sokol