Zdrogovaný Austrálčan skočil nahý z Karlovho mosta. Naháňali ho policajti aj hasiči
06 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič
Dvadsaťšesťročný Austrálčan v sobotu po polnoci skočil nahý z Karlovho mosta do Vltavy, kde sa snažil 20 minút plávaním unikať pred policajtami a hasičmi. Po vytiahnutí z vody bol odovzdaný do rúk zdravotníkom, ktorým chcel zo sanitky taktiež utiecť. Pred skokom zrejme niekomu vytrhol z ruky mobilný telefón. Ukázalo sa, že muž bol pod vplyvom omamných psychotropných látok. V súčasnosti je na detoxikácii. Správu vydal hovorca českej polície Tomáš Hulan.

Policajti oznámenie o udalosti prijali o 00:11 v noci. "Dotyčný mal niekomu vytrhnúť mobil z ruky a skočiť s ním úplne nahý do Vltavy," uviedol hovorca. So záchranármi odmietal muž spolupracovať. V akcii boli nasadené až štyri člny. V sanitke následne museli byť podľa hovorcu, proti mužovi použité donucovacie prostriedky. "Muž je stále na detoxikácii v príslušnom zdravotníckom zariadení a zatiaľ nieje v stave schopnom, podrobiť sa príslušným úkonom, aby bolo možné zistiť čo sa vlastne stalo a či bolo jeho konanie protiprávne," doplnil.

Polícia v současnosti posudzuje prípad ako podozrenie z trestného činu krádeže, musí však ešte zistiť ďalšie okolnosti prípadu. "Bol tam s kamarátmi a tých sa teraz snažíme nájsť a preveriť," uzavrel Hulan. Mobilný telefón policajti však nenašli.