NA PULZE DŇA: Kočner sa opäť snaží dostať z basy, chce vypovedať v kauze zmeniek
20 | 06 | 2019 I Alexander Adamecký, TASR


Marian Kočner žiada súd o prepustenie z väzby. Vo veci zmeniek chce znovu vypovedať, informuje Denník N.







Špecializovaný trestný súd v Pezinku bude v utorok o deviatej hodine rannej opäť rozhodovať o prepustení kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera z väzby. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Ten využil svoje právo požiadať o prepustenie z väzby každých 30 dní od posledného právoplatného rozhodnutia súdu.

Rozdiel je však v tom, že sám Kočner oznámil, že chce vypovedať vo veci falošných zmeniek voči televízii Markíza.

Kočnerov obhajca Marek Para zdôraznil, že jeho klient má právo požiadať o prepustenie z väzby, rovnako aj vypovedať k väzobným veciam. "Vypovedať k väzobným veciam je jeho právo, neznamená žiadnu formu spolupráce a smeruje len k spochybneniu zákonnosti väzby," uviedol pre TASR Para.

SLEDOVANIE NOVINÁROV: Pozrite si, čo všetko zaistila polícia u nohsledov Kočnera
19 | 06 | 2019 | Peter Králik


Hovorkyňa súdu Katarína Kudjaková (očakávane) oznámila, že pojednávanie bude "opäť neverejné“. O žiadosti Mariána Kočnera informovala ako prvá televízia Joj dnes ráno.

Kočnerov zámer vypovedať prišiel mesiac pred tým, ako sa má začať riadny súd vo veci spomínaných zmeniek. Pojednávanie je vytýčené na šesť dní, má sa začať koncom júla. Dá sa predpokladať, že to bude jeden z najsledovanejších procesov za posledné roky.

Obhajcovia Mariána Kočnera ešte na konci mája vyhlásili, že majú k predmetnej veci nový posudok z Baskicka. Ten by mal dokazovaťpravosť zmeniek. Na druhú stranu, jeho obhajcovia majú výhrady voči tomu, aby vo veci vypovedal jeho bývalý kumpán, všetkým dobre známy, Peter Tóth.

Parochne, fúzy, ale aj barly. Kočner zaplatil za techniku a "rekvizity" 70 tisíc eur
Súčasťou skupiny Mariana Kočnera, ktorá sledovala Jána Kuciaka a ďalších novinárov, bol aj bývalý športový moderátor televízie Joj Peter Hollý a blogerka Alexandra Janoušková. Informácie priniesol Denník N. Čítať ďalej
05 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Dôvod je ten, že Tóth mal vyšetrovateľom prezradiť, že sa pred ním Kočner preriekol - amatérsky mu mal priznať, že zmenky sú falošné. Tóth vypovedal aj o detailoch, teda napríklad o tom, kto Kočnerovi dodával papier alebo atrament, aby zmenky vyzerali dobovo. Je na zamyslenie, prečo to Kočner hovoril práve Tóthovi - najskôr mu až prílišne dôveroval, čo sa mu nakoniec pravdepodobne vypomstí.

Dnešný deň je vlastne takým menším výročím - 20. júna 2018 Kočnera zatkla finančná jednotka NAKA, udialo sa tak v Mango bare v Dunajskej Lužnej. Jeho zatknutie bolo najprv plánované o niekoľko dní neskôr, ale polícia sa dostala k informáciám, že sa chystá ujsť do zahraničia. Musela teda konať urýchlene a v tajnosti.

NA PULZE DŇA: Ďalším členom Kočnerovho komanda je policajný vyšetrovateľ v Bratislave
TV Markíza odhalila, že Jána Kuciaka a ďalších novinárov pre Kočnera sledoval aj muž, ktorý je teraz policajným vyšetrovateľom. NAKA ho už údajne vypočula - tvrdil, že si myslel, že robí pre tajnú službu. Čítať ďalej
31 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Na začiatku to pre neho nevyzeralo až tak zle - sudca Roman Púchovský ho najprv do väzby neposlal. Na slobode bol zhruba týždeň, a možno aj vďaka jeho možnému pocitu bohorovnosti, nevzal nohy na ramená a neušiel do zahraničia tak, ako plánoval.

Potom sa ale všetko zmenilo. Najvyšší súd rozhodnutie Púchovského zmenil a Kočner putoval do väzby. Pavol Rusko, ktorý je v tejto veci taktiež obžalovaný, mal väčšie šťastie. Zostal na slobode za cenu toho, že teraz nosí na nohe monitorovací náramok.

Neuveriteľné: Ako Kočner poslal sociálku na Moniku Tódovú
Terénny pracovník Monike Tódovej v lete 2017 vravel, že bol prekvapený z toho, ako mal ísť k nej domov na kontrolu. Už vtedy tvrdil, že ho poslal priamo riaditeľ Škrip, no meno ešte vtedy nebolo známe pre verejnosť. Polícia nakoniec zistila, že aj... Čítať ďalej
28 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


Ruskove problémy sa tým ale nekončia - medzitým bol obžalovaný z objednávky vraždy Silvie Volzovej, s ktorou pôsobil ešte v televízii Markíza. Vo veci už prebieha aj súdny proces. Kočnera medzitým v marci obvinili z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Dnes, v deň jeho "výročia" ho previezli z väznice v Leopoldove na Policajné prezídium, kde je aktuálne vypočúvaný.

NA PULZE DŇA: Kočner mal pod dohľadom vedenie prokuratúry. Vieme, že nechal sledovať aj Čižnára
Nielen novinári a opoziční politici, ale aj generálny prokurátor. Väzobne stíhaný Marian Kočner si mal objednať sledovanie Jaromíra Čižnára Čítať ďalej
02 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová