NA PULZE DŇA: Kočner mal pod dohľadom vedenie prokuratúry. Vieme, že nechal sledovať aj Čižnára
02 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová

Nielen novinári a opoziční politici, ale aj generálny prokurátor. Väzobne stíhaný Marian Kočner si mal objednať sledovanie Jaromíra Čižnára


Utajovaný svedok povedal vyšetrovateľom, že si podľa neho Kočner objednal sledovanie Čižnára v snahe zachytiť jeho schôdzky s bývalým šéfom SIS Jánom Valkom.

Svedok tvrdí, že si toto zadanie vyhodnotili ako priveľké bezpečnostné riziko a nechali to tak. I napriek tomu k špehovaniu Čižnára dôjsť mohlo, naznačuje to samotná Generálna prokuratúra.

"Jaromír Čižnár sa informáciu o sledovaní jeho osoby dozvedel asi pred dvomi mesiacmi po upozornení dozorovými prokurátormi Úradu špeciálnej prokuratúry. Je na orgánoch činných v trestnom konaní, aby aj túto vec náležite objasnili," reagovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Sledovanie generálneho prokurátora je ešte zásadnejšia vec ako v prípade novinárov, keďže sa na neho vzťahuje osobitný zákon aj ochrana.

Novou prvou námestníčkou Generálnej prokuratúry má byť JUDr. Viera Kováčiková, poznáme jej škandály
Z prostredia Generálnej prokuratúry unikla informácia, že novou prvou námestníčkou Generálnaj prokuratúry sa má stať JUDr. Viera Kováčiková, Krajská prokurátorka, Krajskej prokuratúry V Trenčíne. Čítať ďalej
02 | 05 | 2019 | Jana Teleki


Nadácia Zastavme korupciu píše na svojom blogu,  že Kočner sa v budove Generálnej prokuratúry cítil ako doma a zvykol pred ňou parkovať aj na miestach, kde stoja len prokurátori.

Na GP pracoval a ešte stále pôsobí jeho švagor Juraj Bartošek. A to na organizačnom a kontrolnom odbore. Na rovnakom odbore je tiež bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka, ktorý v minulosti čelil disciplinárnemu konaniu v kauze Glance House.

KAUZA: Markíza bude chcieť od Kočnera s Ruskom dva milióny eur, ktoré ju stáli právnici v spore o zmenky
01 | 05 | 2019 | redakčný výber (zdroj: noviny.sk)


Išlo o bytovku, o ktorú sa sporili dve strany. Jednou z nich bola Jana Šlachtová, Kočnerova známa. Trnka podpísal vyrozumenie, ktorým umožnil prelomiť blokáciu nehnuteľnosti. Na základe toho Šlachtová previedla bytový dom na firmu Gapeja, ktorá skončila v konkurze. Patrila Trnkovmu známemu Štefanovi Ághovi.

Kočner je vo väzbe pre kauzu so zmenkami televízie Markíza a je obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice.