Neuveriteľné: Ako Kočner poslal sociálku na Moniku Tódovú
28 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová

Terénny pracovník Monike Tódovej v lete 2017 vravel, že bol prekvapený z toho, ako mal ísť k nej domov na kontrolu. Už vtedy tvrdil, že ho poslal priamo riaditeľ Škrip, no meno ešte vtedy nebolo známe pre verejnosť. Polícia nakoniec zistila, že aj on bol súčasťou kočnerovho sledovacieho komanda. Minulý týždeň dal v ústredí práce výpoveď.


Vtedy spolu s terénnym pracovníkom vyplnila osobné údaje celej rodiny, ako aj kolónku, kde je zamestnaná. Vtedy ešte nevedela, že vyplňuje dotazník priamo pre Kočnera. Podľa jej slov sa rozprávali aj o kauze Čistý deň. Celé to trvalo len 12 minút, opis situácie vtedy okamžite zverejnila na sociálnej sieti Facebook.



Bolo to len niekoľko mesiacov po tom, čo spomínaný, v dnešnej dobe väznený Marian Kočner ponúkal na tlačovke peniaze za akékoľvek, ale najmä špinavé informácie o novinároch. Ako tvrdí Tódová, už vtedy jej "niekto z ústredia práce odkázal, že za tým mohol byť Kočner, pretože tam mal známosti, keď si vybavoval povolenia na zamestnávanie cudzincov," píše sa v článku Denníka N.

Bývalá šéfka Smeru v Trnave Zmajkovičová naložila Ficovi. Pripomenula mu postele a verejný dom
Bývalá krajská šéfka Smeru v Trnave Renáta Zmajkovičová kritizuje výsledok strany v eurovoľbách.Treba podľa nej „rozsiahlu rekonštrukciu domu, aby to bol dom stranícky a nie verejný“. Čítať ďalej
27 | 05 | 2019 | Peter Králik



Miroslav Kriak, ktorý na objednávku Kočnera sledoval s Jurajom Škripom novinárov, tvrdí, že kontrola sociálky s tým nesúvisela. „Nebolo také zadanie, nikto to nepožadoval, neviem, čo sa tam stalo,“ povedal pre Denník N Kriak.




Ten v niekde vraví, že novinárov nesledoval, hoci záznamy na zabavených USB kľúčoch hovoria opak. Kriak sa snažil presviedčať o tom, že si myslel, že pracuje pre tajnú službu a nie pre Kočnera. Tajná služba má ale prísne pravidlá, pokiaľ ide o zábery s deťmi.

Šefčoviča teší podpora V4 pri kandidatúre na posty v EÚ. Babiš však o žiadnej nevie
Súčasného podpredsedu Európskej komisie (EK) pre energetickú úniu Maroša Šefčoviča veľmi teší podpora zo strany premiérov Vyšehradskej štvorky (V4), s ktorými možnosť jeho kandidatúry na jednu z vrcholných pozícii v rámci Európskej únie... Čítať ďalej
28 | 05 | 2019 | Peter Králik


„My sme nevedeli, kto je za tým,“ povedal Kriak. Škrip sa na sledovaní podieľal v máji, kontrolu zo sociálky poslali Monike Tódovej v júli.