VIDEO: Migranti v Bosne začali vzburu! Policajtov napadli priamo v tábore
08 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová

Väčší počet zranených si vyžiadala hromadná bitka, ktorá sa strhla v noci v tábore migrantov v meste Velika Kladuša na západe Bosny. Rozsiahly konflikt si vyžiadal zásah polície, ktorá dvadsať ľudí zadržala. Šiestim z nich hrozí deportácia z krajiny.


Polícii zavolala ochranku dočasného migračného strediska Miral, keď nedokázala situáciu upokojiť a násilie sa stupňovalo. Strážcovia pritom oznámili, že prvotná potýčka prerástla vo veľký zápas, do ktorého sa zapojilo okolo stovky migrantov.

Francúzski producenti prekvapili, vymysleli zaujímavú ochranu pred podvodmi so šampanským
Moderné informačné technológie už našli svoje uplatnenie aj pri výrobe francúzskeho šampanského. Producenti tohto nápoja majú totiž vďaka nim k dispozícii nástroje na lepšiu ochranu pred podvodmi a falšovaním. A zároveň získali nový kanál na... Čítať ďalej
08 | 06 | 2019 | TASR


Rozvášnený dav napadol aj policajtov, ktorí do tábora prišli. Násilníci ich napadli sklenenými fľašami, kameňmi a železnými tyčami. Zranenia pri tom utrpeli najmenej traja policajti. Poškodené bolo aj jedno policajné vozidlo, povedal televízii hovorca bosnianskeho ministerstva vnútra Ale Šiljdedić.

Aj keď sa za úsvitu podarilo konflikt ukončiť, značné napätie v migračnom centre trvá naďalej. Zásahová jednotka polície preto zostáva v blízkosti tábora.