Twitter z vás spraví postupom času jednobunkovca
05 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová

Talianska štúdia ukázala, že Twitter nepomáha, ale bráni rozvoju intelektuálnych schopností, informuje Fox News.


Podľa Fox News vytvárajú sociálne siete a závislosť na špičkových technológiách ľudskú komunikáciu dnešnej doby. Podľa lekárskeho komentátora Marka Siegela to môže byť spôsobené súčasným poklesom IQ v rozvinutých krajinách.

Twitter, Facebook a ďalšie platformy sociálnych médií vám môžu zakázať prejavovať svoj názor. Je to ale správny prístup? Nová talianska vedecká publikácia tvrdí, že ľudia používajúci Twitter hlúpnu.

Twitter nie je jedinou technologickou hrozbou pre našu inteligenciu alebo pohodu. WHO, Svetová zdravotnícka organizácia, hlasovala za oficiálne uznanie závislosti na hrách ako skutočnej závislosti.

"Pretože Twitter je cesta najmenšieho odporu, je plný hnevu, sociálne siete sú plné úzkosti, odlúčenia, rýchlych a jednoduchých spôsobov, falošných informácií... Samozrejme, že vás to nenaučí, ako keby ste si prečítali si skvelý román! Žiadna šanca," hodnotí Marc Siegel, lekársky komentátor Fox News.

Grécko chce diskutovať o vojnových reparáciach s Nemeckom. Ide o stovky miliárd eur
Grécka ľavicová vláda vyzvala Nemecko, aby znova začalo diskutovať o vyplatení reparácií za škody spôsobené nemeckými vojakmi počas prvej a druhej svetovej vojny. Čítať ďalej
05 | 06 | 2019 | TASR


"Vidíme ako sú na tom ľudia s IQ v západnej Európe ... Možno je to záležitosť štátneho lekárstva. V západnej Európe klesá IQ. Predpokladám, že je to kvôli sociálnym sieťam, smartfónom, textovým správam a e-mailom a nulovým konverzáciam," je presvedčený Marc Siegel.

"Myslím, že je to zdravotný problém. To je dôvod, prečo som rád, že Svetová zdravotnícka organizácia sa tým začala zaoberať... Nemali by ste byť prekvapení, že všetky spoločnosti zapojené do hier, hovoria: "Nemáte žiadny výskum!" Ak ste tak závislí na počítačových hrách, že to zasahuje do vášho každodenného života a nemôžete plniť svoje povinnosti v práci alebo v škole, ste chorí," dodáva Marc Siegel.