V nemocnici považovali muža za obézneho. Jeho tehotenstvo poznali až príliš neskoro.
22 | 05 | 2019 I Imrich Kovačič

Neobvyklý tragický prípad riešila jedna z nemenovaných nemocníc v USA. Na pohotovosť tam prišiel muž, ktorý si sťažoval na silné bolesti v podbruší. Lékari ho považovali za obézneho muža, ktorý prestal brať lieky na vysoký krvný tlak a jeho stav nepovažovali za urgentný. Až veľmi neskoro sa prišlo na to, že muž v skutočnosti rodí.


Tridsaťdvaročný pacient prišiel do nemocnice a ošetrujúcemu personálu povedal, že kedysi býval ženou. V lekárskych záznamoch však stálo, že je muž. To vyústilo v tragicky chybnú diagnostiku s fatálnymi následkami. O prípade informoval odborný magazín New England Journal of Medicine minulý týden vo svojej rubrike prípadových štúdií.


VIEME MEDZI PRVÝMI: Slovenskú moderátorku napadli, vytočila moslimov
Nepríjemný zážitok má za sebou populárna slovenská moderátorka Dominika Ngo Ducové. Potom, čo sa zúčastnila svadby svojej kolegyne Jasmíny Alagic a rappera Rytmusa, odcestovala na dovolenku do Maroka. Tu ale "nerešpektovala" moslimské zákony a bola... Čítať ďalej
22 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová

Muž personálu tvrdil, že menštruáciu nemal už niekoľko rokov a že donedávna užíval testosterón a lieky na vysoký tlak. Hormóny a lieky musel však vysadiť kvôli tomu, že prišiel o zdravotné poistenie. Pacient si sťažoval tiež na to, že sa pomočil, čo by mohlo signalizovať prichádzajúci pôrod.


Sestra mu síce objednala aj prípadné tehotenské vyšetrenie, ale stav pacienta popísala ako stabilný a neurgentný. Do prijímacej správy bol muž zapísaná iba ako obézny a s tým, že nedávno vysadil lieky na krvný tlak. Vyšetrenie, na ktoré došlo až o niekoľko hodín neskôr, odhalilo nielen to, že muž vlastne rodí, ale že má aj preeklampsiu (ochorenie ciev placenty, ktoré môže ohroziť dieťa aj matku a prejavuje sa vysokým krvným tlakom) a rovnako sa ukázalo, že tehotný muž má pretrhnutý plodový vak.


Ultrazvuk ukázal pravidelný tep dieťaťa a odhalil prelaps pupočnej šnúry. To je stav, kedy je pupočná šnúra strhnutá plodovou vodou a dieťa sa tak môže zadusiť. Doktori okamžite previezli muža na operačnú sálu a pripravovali sa na cisársky rez. Dieťaťu sa ale srdce už definitívne zastavilo a o niečo neskôr ho muž porodil mrtvé.


POZOR: V tejto nátierke našli toxické plesne. Na Slovensko jej doviezli až štvrť tony!
Kontrolóri Štátnej veterinárnej a potravinovej správy upozorňujú na nevyhovujúci výrobok. Ide o arašidovú nátierku s mliečnou čokoládou od ukrajinského výrobcu. Zistili v nej prekročený limit aflatoxínov, čiže plesní. Čítať ďalej
22 | 05 | 2019 | Zuzana Vargová

„Pointa prípadu nie je v tom, čo sa prihodilo tomuto konkrétnemu pacientovi, ale je to príklad, čo sa deje ľuďom so zmeneným pohlavím,“ uvádza vo svojej správe autorka štúdie Dr. Daphna Stroumsová z michiganskej univerzity. Miesto a ani čas, kedy k prípadu došlo v správe neuviedla.


Keby prišla do nemocnice žena a popísala svoj zdravotný stav rovnako ako spomínaný pacient, nasledovalo by okamžité vyšetrenie a presun na pôrodnú sálu. Rôzne gender ideologické zákony však zakazujú uvádzať aj skutočné pôvodné pohlavie pacienta. K takémuto prípadu zlej diagnostiky by nikdy nedošlo, upozorňuje Stroumsová s tým, že práve to považuje za problém zmeny pohlaví.


„V lekárskych záznamoch musel byť pacient už klasifikovaný ako muž. Táto nesprávna klasifikácia nás odviedla od správného posúdenia jeho potrieb,“ uviedla Stroumsová. Gender ideológia nesmie ísť proti samotnej prírode, inak môžu ľudia kvôli nej umierať.