VIEME MEDZI PRVÝMI: Slovenskú moderátorku napadli, vytočila moslimov
22 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová

Nepríjemný zážitok má za sebou populárna slovenská moderátorka Dominika Ngo Ducové. Potom, čo sa zúčastnila svadby svojej kolegyne Jasmíny Alagic a rappera Rytmusa, odcestovala na dovolenku do Maroka. Tu ale "nerešpektovala" moslimské zákony a bola fyzicky napadnutá. Informácie priniesol český portál Eurozprávy.


Dvadsaťdvaročná moderátorka sa ešte v sobotu bavila na svadbe svojej kolegyne Jasmíny a rapera Patrika Vrbovského, krátko na to už sedela s kamarátkou v lietadle do Maroka. Ani vo sne by jej ale nenapadlo, čo sa v nasledujúcich dňoch stane.

Nepríjemná skúsenosť sa odohrala vo chvíli, keď sa obe ženy vydali do centra Marakešu. V krajine totiž platia pre ženy prísne pravidlá, a to najmä počas ramadánu. Niektoré krajiny sa v rámci zachovania cestovného ruchu snažia turistom prispôsobiť, nemusí to ale platiť u každej. A u všetkých jej obyvateľov.

To napokon pocítila na vlastnej koži aj moderátorka, ktorá bola fyzicky napadnutá za to, ako bola oblečená. S nepríjemným zážitkom sa zverila na sociálnych sieťach.

"Nie je to sranda, je potrebné rešpektovať krajinu, v ktorej sa nachádzate, a my sme to bohužiaľ neodhadli," uviedla inokedy pozitívne moderátorka. "Dostala som po papuli,"dodala.

"Vydali sme sa do mesta v šatách. Je to samozrejme naša chyba. Ale mali sme tú smolu, že sme narazili na pána, ktorému sa tento náš outfit nepáčil. Tak mi jednu strelil," prezradila Ducová.

Sama situácia ďalej nijako riešiť nemieni. Po incidente sa vrátila do hotela a šaty vymenila za odev, ktorý viac zahaľuje.

"Pre všetky ženy, ktoré sa sem chystáte, naozaj rešpektujte pravidlá obliekania a dávajte si pozor. Je to nádherné, ale zároveň aj trošku nebezpečné,"varuje Ducová.

Hoci je fyzický útok proti žene neodpustiteľný,  moderátorka sama tvrdí, že o veľkú ranu nešlo. Zákony v moslimských krajinách sú prísne a turisti by mali mať na pamäti, že za niektoré u nás bežné situácia môže v inej krajine hroziť aj väzenie.

Škoda, že to neplatí aj recipročne, že? Napríklad  v niektorých európskych mestách.