Operačný systém Huawei bude podporovať všetky aplikácie Androidu
22 | 05 | 2019 I Imrich Kovačič

Generálny riaditeľ spoločnosti Huawei Richard Yu sa vyjadril, že firma zavedie svoj vlastný operačný systém, ktorý bude podporovať aj aplikácie pre systém Android. To by mohlo zmariť ciele, ktorými USA bojujú proti Huawei s pomocou Google.


Predvečer ekonomickej vojny. Spojené štáty spolu s Čínou vyostrujú situáciu
Spojené štáty podnikli ďalší úder voči Číne ako súčasť obchodnej vojny. Zakázali americkým spoločnostiam predávať svoje výrobky čínskemu gigantovi Huawei, uviedli The Japan Times. Čítať ďalej
21 | 05 | 2019 | Roman Suchý

Podľa správ z čínskych stránok Caijing a Phoenix Network Technology , Yu, ktorý je šéfom skupiny Huawei Consumer Business Group, povedal skupine WeChat, že vlastný operačný systém má byť pripravený hneď pri ďalšej aktualizácii Androidu, ktorú už Google odmieta poskytovať číňanom. Stane sa tak podľa neho najneskôr do jari budúceho roka. Yu povedal, že operačný systém bude kompatibilný so všetkými aplikáciami pre Android a môže dokonca zlepšiť ich výkon. Dodal, že čínsky komunikačný gigant pracuje na tomto operačnom systéme už od roku 2012.


Vlastný OS Huawei je údajne vo vývoji už minimálne päť rokov. Firma považuje rýchlosť vydania za rozhodujúci faktor, keďže nedávno predbehla v objeme predaja mobilných telefónov aj spoločnosť Apple a stala tak druhým najväčším výrobcom smartfónov na svete. Po obvineniach Huawei zo špionáže pre čínsku vládu, vydal americký prezident Donald Trump príkaz, ktorým sa americkým firmám zakázalo používať a nakupovať technológie Huawei.


Aj keď Huawei dostal 90-dňovú prekleňovaciu lehotu pre obchodovanie s americkými firmami, spoločnosť stratí prístup k aplikáciám a službám spoločnosti Google a zakázané má už aj používanie čipov Intel a Qualcomm vo svojich zariadeniach.


Huawei popiera obvinenia zo špionáže a generálny riaditeľ a zároveň zakladateľ spoločnosti Ren Zhengfei v sobotu povedal, že spoločnosť sa na túto chvíľu už dlho pripravovala.


Huawei zaútočila na USA: "Američania odmietajú čeliť konkurencii!"
Autor: Imrich Kovačič / Foto: Huawei Nepriateľstvo Washingtonu voči čínskemu technologickému gigantu Huawei je manipuláciou trhu, založenou na hlboko zakorenených predsudkoch voči Číne. “Krížová výprava USA proti čínskej spoločnosti je motivovaná... Čítať ďalej
16 | 04 | 2019

Tvrdý zákrok proti Huawei prichádza uprostred eskalujúceho napätia dvojročnej obchodnej vojny medzi Washingtonom a Pekingom. USA ostávajú aj naďalej paranoidné, pokiaľ ide o údajné bezpečnostné riziká čínskej technológie. Americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť v utorok varovalo technologický priemysel, že rôzne čínske technologické zariadenia môžu prenášať údaje svojich užívateľov do čínskych spravodajských agentúr.