"Sexistické prasa, magor či skorumpovaná sviňa," zdá sa, že Obama má na Trumpa v súkromí vyhranený názor
25 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Kto by to bol do neho povedal? Obama po väčšinu času Trumpovho prezidentovania dodržiaval konvenciu, že exprezidenti na verejnosti neútočia na svojich nástupcov. Zdá sa však, že za zatvorenými dverami to bolo úplne inak a počas minuloročnej predvolebnej kampane to vyplávalo na povrch.


Exprezident Obama sa veľmi dlho držal zásady o neútočení na svojho nástupcu. Od tejto opatrnosti upustil až pri minuloročnej predvolebnej kampani, kde podporil exviceprezidenta Bidena. V zákulisí bol pred svojimi poradcami a darcami oveľa úprimnejší.


Obama mal Trumpa okrem iného označiť za šialenca, rasistu, sexistické prasa, magora alebo skorumpovanú sviňu. Vo svojej novej knihe Bitka o dušu: Vnútri kampaní demokratov na porážku Donalda Trumpa, to napísal novinár a spisovateľ Edward-Isaac Doveru, ktorý pôsobí v magazíne The Atlantic.

Americkí vojaci dorazili do Čiech. Idú na cvičenie do Maďarska
600 amerických vojakov sa zúčastní presunu cez Českú republiku. So sebou budú mať 190 kusov vojenskej techniky. Rozdelení sú do troch konvojov. Prvý konvoj dorazil včera podvečer. Česká armáda v Rančířově pre nich vybudovala stanový tábor.... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Očakáva sa Trumpova reakcia

Séria nadávok, ktoré mal Obama o exprezidentovi údajne vysloviť, podľa denníka The Guardian pravdepodobne vyvolá u Trumpa nahnevanú reakciu.

Trump sa svojou nenávisťou k Obamovi netajil a často ju dával najavo. Počnúc presadzovaním konšpiračnej teórie, podľa ktorej sa Obama nenarodil na území USA a preto nemal byť prezidentom, až po obvinenia, že je zakladateľom Islamského štátu, katastrofou a tragédiou pre Ameriku.

The Telegraph: Britský minister obrany označil Rusko za najväčšiu hrozbu
Britský minister obrany Ben Wallace v rozhovore pre denník The Daily Telegraph povedal, že Rusko predstavuje pre Spojené kráľovstvo najväčšiu hrozbu a jeho ponorky pravidelne krúžia v okolí britského pobrežia. Informovali o tom v noci na nedeľu na... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | tasr

Zmenil názor

Obamov názor na Trumpa všetci tušili, ale len zriedka ho médiá popisovali až takto detailne. Dovere uvádza, že Trump Obamovi spočiatku prišiel ako lepší kandidát na prezidenta ako konzervatívny senátor z Texasu Ted Cruz. Po Trumpovom nástupe sa však Obamov pohľad na vec rýchlo zmenil, píše portál HN.

"Je to šialenec," mal povedať podľa Dovera exprezident Obama darcom, ktorí z neho chceli výmenou za financie pre jeho nadáciu vytlačiť reakciu na Trumpovo správanie. "Nemyslel som si, že to bude tak zlé. Že to bude rasistické, sexistické prasa. Je to totálny magor," mal predniesť Obama na jednom zo stretnutí.

Najdôraznejšie sa proti 45. prezidentovi USA podľa Dovera ohradil potom, čo Trump súkromne hovoril s Vladimírom Putinom uprostred vyšetrovania ruských zásahov do volieb. "Ten skorumpovaný ču * ák," mal povedať Obama. Nadávka znie v origináli "motherfucker", čo je v angličtine omnoho urážlivejšie slovo.

Deti s Covidom: Mutácie ohrozujú tých najmenších viac, ako sme mysleli
Popredný brazílsky epidemiológ Fatima Marinho našiel príznaky Covid-19 u detí, ktoré sú v príkrom rozpore so správou, ktorá sa počas pandémie rozšírila po celom svete. Tá hovorí, že sa nezdá, že by deti vírusom vážne trpeli. Marinho to vidí... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková