Alojz Hlina sa lúči s KDH, chce brániť konzervativizmus pred falošnými konzervatívcami
25 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

"Niekedy jednoducho príde ten čas, keď musíte urobiť rozhodnutie." Oznamuje verejnosti dlhoročný člen a niekoľkoročný predseda KDH Alojz Hlina. "Bol som, som a aj budem konzervatívec."


"Konzervativizmus na Slovensku sa teraz, žiaľ, stáva prostredníctvom mnohých politických uskupení teritóriom ľudí, ktorí častokrát v živote nič nedokázali. A jediná možnosť pre nich, kde sa dá prežiť či dokonca uspieť, je konzervatívna politika." Píše Alojz Hlina v statuse na sociálnej sieti.




Reprofoto status FB (@Alojz hlina)

Nenávisť do výbavy konzervatívca nepatrí

"Dnes častokrát len stačí v určitých intervaloch zakričať, že ste proti potratom a so sladkým či menej sladkým úsmevom nenávidieť odlišnosť."

"Farizejstvo, pokrytectvo sú základné ingrediencie.
A do tohto "koktailu" sa teraz ešte priam v smrteľných dávkach primiešava populizmus," hodnotí stav súčasného "konzervativizmu" Alojz Hlina.

"Taká nebola konzervatívna politika a taká by ani nemala byť konzervatívna politika."

Hlina: "Vašečka robí platené prednášky o šťastnom manželstve, hoci má sestry rozvedené. Toto farizejstvo ničí"
Poslanec Richard Vašečka patrí ku konzervatívcom nonplus ultra. V minulosti mal spory s expredsedom KDH Alojzom Hlinom, okrem iného aj o pravosť viery. Spor, ako sa zdá, neskončil. Hlina si všimol, že Vašečka usporadúva platené prednášky o... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Michal Filek

Nepodľahne strachu z úprimnosti

"Pravdou je aj to a zistil som to na vlastnej koži, že pokrytci, či farizeji majú panický strach a priam nenávidia úprimných ľudí," píše Alojz Hlina z vlastných a zrejme nie vždy príjemných životných skúseností.
Paradox slovenskej politiky

"Keď som až do päťdesiatky vydržal byť priamy, férový, úprimný, už to vydržím a farizejom, pokrytcom sa nestanem. Myslím, že sa otvára nový front - bude treba brániť konzervativizmus pred "konzervatívcami".
Zviedol som ťažké zápasy so Slotom, so Smeráckov 83-kou v parlamente, s Kotlebovcami v uliciach, či s úžerníckou mafiou. Som pripravený brániť konzervativizmus pred "konzervatívcami"," oznamuje bývalý predseda KDH cez sociálnu sieť.
Toto si konzervativizmus nezaslúži

"Konzervativizmus nie je Kotleba, Mazurek, Kollár, Vašečka, Záborská, Kuffa, či Matovič. Toto si konzervativizmus nezaslúži, aby bol takto vnímaný."
Matovičovo tsunami

Hlina pokračuje: "Strana, v ktorej som bol predsedom, si vyberá svoju cestu. Pokúšal som sa ju zmeniť na modernú umiernenú konzervatívnu kresťansko-demokratickú stranu. Celkom sa darilo, zmietla nás však vlna, ktorú dokázal okolo seba urobiť Matovič."

"Žiaľ, musím aj spomenúť, že som ľudsky sklamaný z niektorých ľudí v KDH, prekvapený krutosťou niektorých zo spoločenstva. Naozaj rozmýšľam, čo také smrteľne hriešne som urobil, že po voľbách došlo k takému obratu."
KDH ide do slepej uličky

" ️KDH si vyberá cestu spolupráce s ľuďmi, ktorí namiesto poďakovania, že im KDH pomohlo byť dvadsať rokov v parlamente, hystericky vykrikovali po dedinských rozhlasoch. Ak KDH ide spolupracovať, či spájať sa s ľuďmi ako R. Vašečka, A.Záborská a s ďalšími "konzervatívcami", tak tam veru nie je miesto pre mňa," pripomína Alojz Hlina.
Dovi, dopo...

"KDH som venoval štyri roky života. Keď niečo robím, robím to poriadne. Tie štyri roky som bol predsedom 7/24. Je mi ľúto, že to takto dopadlo. ...Vedenie strany sa uberá smerom, ktorým sa uberá, je to ich zodpovednosť a mne to zostáva rešpektovať. Sľuboval som vernosť manželke, nie strane. Byť za každú cenu v spoločenstve, v ktorom Vás nechcú, mi príde ponižujúce," vyznáva sa zo svojho pocitu v závere statusu na sociálnej sieti Alojz Hlina.

(Medzititulky red. HD.)

Hlina: Matovič nás privedie do nešťastia. Čo najskôr ho odvolajte a do žiadne štátnej funkcie nemenujte
Zvláštne slovné útoky Igora Matoviča na Richarda Sulíka si všimol aj „nezaujatý“ expolitik Alojz Hlina. K šéfovi OĽaNO pociťuje stále väčšiu averziu. Teraz ju zaklincoval výrokom: Matovič nás privedie do nešťastia. Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik