Členov vlády neobsluhujeme! Malá reštaurácia vyhlásila vojnu slovenskej vláde
16 | 05 | 2021 I René Skalný

Majiteľ reštaurácie v Banskej Štiavnici - Rastislav Anguš sa rozhodol, že v jeho podniku neobslúžia členov vlády a pandemickej komisie. Reaguje na diskriminačné opatrenia a Matovičov výrok, ktorým označil podnikateľov v gastronómii za podvodníkov.


Ako informuje portál Trend, na čiernej tabuľke pri vstupe do reštaurácie visí nápis "Členovia vlády a pandemickej komisie nebudú obslúžení". Majiteľ Anguš priznáva, že je nahnevaný. A vraj nie je jediný:

"Chápem, že zatvorenie reštaurácií bolo potrebné. Kroky našej vlády však boli absurdné. Nikto sa nás nepýtal na názor, nás – myslím teraz ľudí z praxe."

Oklamali nás! Pomoc pre gastrosektor je stále v nedohľadne, tvrdí iniciatíva 10 pre gastro
Nielen, že aktuálne uvoľňovanie sa gastrosektora vôbec nedotklo, gastroprevádzky nemajú ani prístup ku kompenzáciám za mesiace november 2020 až marec 2021. Podľa iniciatívy 10 pre gastro doteraz nie je možné o ne ani požiadať a ich vyplácanie je... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Chaos a absurdnosti opatrení

"V novembri mohli byť otvorené interiéry o niečo dlhšie. Ľudia nemuseli sedieť na terasách a drkotať zubami. Alebo mohli zatvoriť už vtedy, presne ako v Rakúsku. Dlho to naťahovali, vírus sa šíril. Už vtedy mohol byť lockdown.

My sme boli nastavení tak, že ani v januári neotvoríme. Ani nás to veľmi nemrzelo, je to z hľadiska tržieb najslabší mesiac v roku. Avšak prišli sme o február, keď je Valentín, potom o marec, keď sa už život na terasách za bežných okolností rozbieha. A to len preto, že lockdown sa nezačal v decembri." Uvádza podnikateľ.

Majitelia 40 gastro prevádzok v Košiciach sa postavili na odpor a otvárajú
Zdá sa, že premiérovi sa začína hrad postavený z reštrikcií, zákazov a opatrení rúcať ako domček z karát. Obrovské množstvo majiteľov gastro prevádzok už nemieni rešpektovať nariadenia hlavného hygienika a svoje podniky otvoria. So správou prišla... Čítať ďalej
07 | 12 | 2020 | Petra Demková a Jozef Uhlárik ml.

Keď plagiátor hovorí o podvodníkoch

Pre svojskú formu protestu sa pán Anguš rozhodol, pretože sa ho dotkli slová ešte bývalého premiéra: "Najmä preto, že bývalý premiér o nás hovorí, že sme podvodníci. Áno, brigádnikov berieme na dohodu, ale vysvetlím, prečo to tak je a čo by sa malo zmeniť, aby sa to nedialo.

Takéto titulovanie ma uráža. Veľa vecí nefunguje aj v iných odvetviach, o tých sa nevyjadruje nijako. Na druhej strane to hovorí človek, ktorý je plagiátor. To je vrchol. Nemám, čo k tomu dodať." Uzatvára podnikateľ.
Poznámka na okraj

Poznámka HD: Igor Matovič vo svojom vydavateľstve Regionpress tiež nemal žiadnych zamestnancov. Všetci ľudia preňho pracovali na živnosť a dokonca im často nevyplatil ani dohodnutú mzdu. Úrady proti Regionpressu začali aj preverovanie, či sa nedopúšťa deliktov na úseku daní a odvodov. Neskôr bol prípad pozametaný pod koberec.

Matovič napokon vydavateľstvo predal za približne 11 miliónov eur. Všetky peniaze má údajne na konte jeho manželka Pavlínka.

V Čechách otvorili stovky barov a reštaurácii napriek zákazu, slovenské gastro reaguje tiež
Iniciatíva „Bojujeme za naše gastro“ na svojej facebookovej stránke zdieľala správu o tom, že v Čechách stovky majiteľov reštaurácií a pubov otvorilo svoje prevádzky, na protest proti reštrikciám. Slovenské gastro k správe napísalo zaujímavý... Čítať ďalej
24 | 01 | 2021