Oklamali nás! Pomoc pre gastrosektor je stále v nedohľadne, tvrdí iniciatíva 10 pre gastro
19 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Nielen, že aktuálne uvoľňovanie sa gastrosektora vôbec nedotklo, gastroprevádzky nemajú ani prístup ku kompenzáciám za  mesiace november 2020 až marec 2021. Podľa iniciatívy 10 pre gastro doteraz nie je možné o ne ani požiadať a ich vyplácanie je preto v nedohľadne, píše denník Pravda.





Podnikatelia v gastre sa cítia oklamaní. Upozorňuje na to iniciatíva 10 pre gastro. Ohlásená pomoc pre cestovný ruch za obdobie druhej vlny pandémie nie je stále dostupná.

Schémy pomoci meškajú alebo sú nefunkčné a v rámci uvoľňovania opatrení pri zlepšujúcej sa epidemiologickej situácii platia pre gastrosektor opäť prísnejšie podmienky.

Dr. Bukovský: Kanadská inštitúcia varuje pred nosením rúšok a respirátorov. Naša vláda ignoruje fakty!
„Ak má dieťa mať na tvári 5-8 hodín rúško ...deti v tých rúškach budú mať nakoncentrované všelijaké kvasinky, mikroskopické huby a baktérie. Nehovoriac o psychickom strese, ktorý je s tým spojený,“ upozorňuje Bukovský. Lekár tým, čo rozhodujú,... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Robert Bačinský


Iniciatíva preto vyzýva vládu SR, aby čo najskôr sprístupnila možnosť podávať žiadosti o sľúbenú pomoc a čo najrýchlejšie začala túto pomoc vyplácať. Od vlády taktiež chce, aby bezodkladne ohlásila termín a podmienky pre otváranie vonkajších terás.

Gastroprevádzky sa na prípadné zmeny podmienok otvárania musia adekvátne pripraviť. A to priestorovo, materiálne, personálne, nákupom surovín a aj marketingovo. Preto je podľa iniciatívy nemysliteľné, aby boli podmienky opäť zverejnené na poslednú chvíľu.

Becík: Ďalší chamtivý a neuvážený ťah tejto amatérskej a protislovenskej vlády ľudia už nezvládnu (VIDEO)
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík sa stal pravidelným kritikom súčasnej koalície, ktorej už vytkol viaceré jej prešľapy. V statuse na sociálnej sieti jej tentokrát vyčíta viacero vecí, ktorými sťažuje život samosprávam aj... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik