V Čechách otvorili stovky barov a reštaurácii napriek zákazu, slovenské gastro reaguje tiež
24 | 01 | 2021 I

Iniciatíva „Bojujeme za naše gastro“ na svojej facebookovej stránke zdieľala správu o tom, že v Čechách stovky majiteľov reštaurácií a pubov otvorilo svoje prevádzky, na protest proti reštrikciám. Slovenské gastro k správe napísalo zaujímavý komentár. Dôjde na Slovensku k rebélii?


„Držíme palce kolegom, avšak pokročme! Segment gastra sa musí stať tvorcom hry! Preto čoskoro oznámime zásadnú zmenu!“ napísali administrátori slovenskej stránky „Bojujeme za naše gastro“," napísali na Facebooku administrátori stránky.

Zo správy TV Markíza, ktorú k príspevku pripojili vyplýva, že V Česku otvorili v sobotu svoje prevádzky reštaurácie a pohostinstvá, ktoré podporujú iniciatívu Chcípl PES. „Spravili tak na protest proti epidemiologickým opatreniam, ktoré otvorenie takýchto podnikov nepovoľujú. Cieľom protestu nie je na pandémii zarábať, ale prežiť,“ uviedol spoluorganizátor protestu Jakub Olbert z pražskej reštaurácie Šeberák. Súčasťou aktivity sú reštaurácie nielen z Prahy, ale aj Teplíc, Ústí nad Labem, Brna, Kladna či okresu Jihlava. Zástupcovia iniciatívy na utorňajšej tlačovej konferencii oznámili, že chcú založiť politické hnutie Otevřeme Česko - Chcípl PES. Reštaurácie by sa podľa nich mali stať politickými bunkami

Akú formu postupu zvolia slovenskí podnikatelia, zatiaľ nie je známe.