Kým ľudia "padajú na hubu," vnútro kupuje od Malchárka limuzíny s masážnymi sedadlami za 160-tisíc eur!
06 | 05 | 2021 I René Skalný

Papalášizmus najhrubšieho zrna. Aj tak by sa dal nazvať najnovší počin ministerstva vnútra pod vedením Romana Mikulca z OĽANO. V časoch, keď ľudia padajú na hubu, mnohé slovenské rodiny musia riešiť existenčné problémy, vyberá limuzíny v cene priestranného bytu. Aby to nestačilo, dodávateľom môže byť firma Jirka Malchárka. Známeho zo spisu Gorila.


Ako informuje portál hnonline.sk: "Drahými motorkami začali, autami budú pokračovať. A podľa všetkého nie hocijakými. Verejne dostupné informácie naznačujú, že môže ísť o vozidlá, pri ktorých sa dá v cene jedného zohnať trojizbový byt dokonca aj v Bratislave, nehovoriac o iných častiach Slovenska.

Rezort vnútra vedený Romanom Mikulcom plánuje od podlahy riešiť problém vozového parku. Jeho aktuálny stav je vraj po predchádzajúcom vedení v stave, ktorý podľa ministerstva sotva možno nazvať uspokojivý." Bráni sa ministerstvo.
Luxus pre "obyčajného" človeka

"Sú medzi nimi aj luxusné limuzíny, v interiéri ktorých, citujúc názory motoristických novinárov, sa budú pasažieri cítiť skutočne exkluzívne.

Samozrejmosťou je dostatok miesta pre patričný komfort, či kožené, vyhrievané a polohovateľné sedadlá.

Niektoré pritom ponúkajú aj možnosť výberu z viacerých typov masáží, dôsledkom čoho cestujúci vystúpia z auta aj po niekoľkohodinovej jazde údajne čerství ako rybičky." Komentuje obstarávanie redakcia hnonline.sk.

Šutaj-Eštok: "Ešte že Holý vie, čo potrebuje správny papaláš, ináč by bol vo vláde úplne zbytočný"
Poslanec parlamentu za stranu Hlas Matúš Šutaj-Eštok to vo svojom statuse riadne vytmavil podpredsedovi vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefanovi Holému. Nie len, že ho označil za najzbytočnejšieho člena vlády, vytkol mu aj ďalšie... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Pre ministra len to najlepšie

Podľa informácií HN, Úrad na ochranu ústavných činiteľov momentálne testuje limuzínu Audi A8L, ktorej základná cena začína na sume presahujúcej sto tisíc eur.

Čo presne na aute testujú, nevedno. Úrad zdôrazňuje, že vozidlo musí spĺňať požiadavky chránenej osoby, čiže v tomto prípade priamo ministra Mikulca.

Mikulec chce mať prehľad o zostatkoch na účtoch občanov! Droba so stranou SaS protestujú
„Fakt si ideme ukrajovať slobodu salámovou metódou?“ pýta sa Juraj Droba zo SaS. Reaguje na dnešné novinky. Minister vnútra, Roman Mikulec chce vytvoriť centrálny register účtov. V ňom majú byť údaje o zostatkoch na bankových účtoch ľudí a firiem.... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Petra Demková

Malchárek z kauzy Gorila

"Zaujímavosťou tiež je, že hoci vozidlo dala ministerstvu oficiálne k dispozícii spoločnosť Porsche Slovakia, jeho skutočným vlastníkom je eseročka AC Bratislava Slovensko patriaca bývalému ministrovi hospodárstva Jirkovi Malchárkovi, ktorý je jedným z hlavných aktérov spisu Gorila." Upozorňuje hnonline.sk.

Ako ďalej dodávajú: "Pred časom zas testovali Mercedes Benz S 500 v hodnote takmer 160-tisíc eur, či BMW 745 Le xDrive za 120-tisíc eur. Medzi vypožičanými autami bol aj Jaguar XF sedan za 55-tisíc eur, Jaguar I-Pace za 80-tisíc eur, ale tiež niekoľko typov Land Roverov v cenovom rozpätí od 53 tisíc do vyše 60 tisíc eur."

AKTUALIZOVANÉ: Kočnerova nahrávka Gorily je pravá, potvrdiť to mal znalec po preskúmaní hlasov na nahrávke
V rozhovore pre Denník N to potvrdil bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica. Čítať ďalej
27 | 09 | 2019 | Peter Bachan, TASR

Výsmech občanom

Je zarážajúce, že rezort vnútra  siaha rovno po autách najvyššej možnej kategórie. Pripomíname, že napríklad samotný český prezident už roky využíva limuzínu "iba" takzvanej vyššej strednej (navyše takpovediac domácej výroby) - Škodu Superb.

Najmä v dnešnej ťažkej ekonomickej situácii sa preto takéto zbytočné rozhadzovanie môže javiť ako bezbrehý papalášizmus.

Občan šiel na úrad bez respirátora - napadol ho samotný policajný prezident! VIDEO
Pán Jakub Z. sa chcel zúčastniť výberového konania v budove banskobystrickej Finančnej správy. Keďže nemal nasadený respirátor, prítomní zamestnanci sa ho pokúsili vykázať. Do roztržky sa znenazdajky zapojil úradujúci prezident Policajného zboru,... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný